buna seara! am o prietena M.care vrea sa divorteze. E casatorita de 9 ani, are 1 copil de 8 ani si 1 sot infidel, care vine beat acasa, face scandal de il aude tot blocul si ii bate pe amandoi. Care ar fi metoda cea mai simpla pt a obtine divortul cat mai repede si mai usor? cum sa procedeze? multumesc anticipat!
si-a angajat o avocata, care a sfatuit-o ca e suficient sa-si gaseasca 2 martori la scenele pe care le face cand vine acasa beat. Insa eu stiam ca ar trebui 3 martori, nu 2. De aceea, am apelat la acest forum.
Si inca ceva: copilul (8 ani) la cine ramane? si de la ce varsta ar putea decide cu cine vrea sa stea?
Multumesc!
A fost sfatuita corect- instanta incuviinteaza doi martori.
Instanta analizeaza la incredintarea minorului un ansamblu de criterii si imprejurari si decide astfel in baza probatoriillor, caruia dintre parinti incredinteaza minorul ( asta evident in situatia in care ambii parinti solicita incredintarea).
Minorul este ascultat obligatoriu dupa implinirea varstei de 10 ani, insa pentru motive temeinice se poate incuviinta ascultarea acestuia si sub aceasta varsta.
Noi banuim ca sotul ar putea cere custodia doar pt a o face sa se razgandeasca. Mentionez ca ea nu are serviciu (nu a lasat-o), insa nici el nu ar putea creste acest copil in conditiile in care e sofer si are curse in strainatate (3-4 zile/sapt e plecat). am uitat sa precizez ca nu face doar scandal, ci ii si bate pe amandoi, mai ales pe ea, incat nu poate duce copilul la scoala, de rusine.
Inca o intrebare: care ar putea fi motivele temeinice in aceasta situatie?
poze sau videoclipuri ar putea fi considerate probe de divort? sau ce ne mai recomandati?
Alte discuții în legătură
Divort
mima26
vreau sa introduc actiune de divort, am doi copii, motivul ar fi adulter, vreau sa stiu daca asi putea avea castig de cauza, ma refer la copii sa-mi fie ... (vezi toată discuția)
Divort
mape
....in cazul in care inaintez o cerere de divort in care specific motivul ca fiind -infidelitatea unuia dintre soti, raportul final al unei companii de ... (vezi toată discuția)