avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

....in cazul in care inaintez o cerere de divort in care specific motivul ca fiind -infidelitatea unuia dintre soti, raportul final al unei companii de detectivi particulari care a efectuat urmarirea si probele stranse de aceasta pot constitui probe in instanta?...daca da, sotul "incornorat" poate castiga spre crestere si educare copilul?...multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 07:24, 7 Iunie 2010
1. Raportul companiei de detectivi nu va fi considerat proba insa fotografiile efectuate si depozitia celui care a efectuat urmarirea sunt probe.
2. Infidelitatea conjugala nu are prea mare importanta privitor la aspectul incredintarii minorului pentru ca parintele infidel poate fii o mama/un tata bun. Regula in ceea ce priveste incredintarea minorului este ca aceasta sa se faca in interesul acestuia.
Inscrisurile, da. Printre aceste inscrisuri se pot regasi fotografii si chiar raportul de investigatie. Infidelitatea constituie un motiv temeinic pentru desfacerea casatoriei din culpa acelui sot.
Cu privire la incredintarea minorului, este necesara administrarea altor probe: interogatoriul paratului, ancheta sociala, ascultarea minorului ce a implinit varsta de 10 ani, evaluarea psihologica a minorului, martori, pe langa inscrisuri. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba inregistarilor video poate fi folosita ca prba in procesul de divort? ionei ionei Daca unul dintre soti, banuind ca celalalt sot este infidel, angajeaza o firma de detectivi ca sa obtinuta probe pt dovedirea infidelitatii, in acest sens ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)
Divort mima26 mima26 vreau sa introduc actiune de divort, am doi copii, motivul ar fi adulter, vreau sa stiu daca asi putea avea castig de cauza, ma refer la copii sa-mi fie ... (vezi toată discuția)