avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proba inregistarilor video poate fi folosita ca prba ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proba inregistarilor video poate fi folosita ca prba in procesul de divort?

Daca unul dintre soti, banuind ca celalalt sot este infidel, angajeaza o firma de detectivi ca sa obtinuta probe pt dovedirea infidelitatii, in acest sens instalandu-se in apartament dispozitive de filmat, si surprinde sotul cu o alta persoana, poate folosi inregistrarile respective ca mijloace de proba in procesul de divort?Poate fi acest lucru considerat o incalcare a vietii private?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:35, 27 Martie 2010
nu ,puteti demonstra cu martori,consultati un avocat ca sa
Societatile private de detectivi sunt legal infiintate si ati incheiat un contract . Numai cu acordul proprietarului imobilului (probabil sunteti si dvs. proprietar al apartamentului - domiciliu conjugal ) pot sa faca inregistrari video. Dar.... in instanta nu puteti avea pretentii ca presedintele completului sa vizioneze caseta . nu are cum si nici timp :)) Trebuie sa aduceti martori pe cineva care a vazut caseta si depuneti copia contractului avut cu firma de detectivi. Mai puteti sa intocmiti un interogator la care, poate va recunoaste si sotia cum a fot filmata, in ce imprejurari etc...
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Inregistrarile video nu pot fi folosite ca probe in procesul de divort, insa fotografiile da, in cadrul probei cu inscrisuri.
Probele admise in procesul de divort sunt deci inscrisurile, proba cu martori, iar proba cu interogatoriul paratului nu este permisa de legea noastra pentru dovedirea motivelor de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori danmocanescu danmocanescu daca sunt luate in considerare la custodie probe audio si video, foto sau convorbiri messenger. Va rog detalii cu lege si articol. (vezi toată discuția)
Divort mape mape ....in cazul in care inaintez o cerere de divort in care specific motivul ca fiind -infidelitatea unuia dintre soti, raportul final al unei companii de ... (vezi toată discuția)
Proba video la proces-verbal politia rutiera banica69 banica69 buna ziua.proba video a politiei rutiere poate tine loc de martor asistent la refuzul semnari procesului verbal .la martor asistent este trecut\\"a fost ... (vezi toată discuția)