Buna,
in 2008, impreuna cu un prieten, am facut o firma de care momentan se ocupa mai mult asociatul meu. Am trecut prin momente dificile, criza, lipsa de experienta dar momentan este profitabila si totul ar fi ok, daca as avea timp sa ma ocup de ea. Din cauza numeroaselor discutii avute cu asociatul meu am decis ca cel mai bine e sa ma retrag si sa-l las sa se ocupe singur.
Va rog, sa imi dati cateva sugestii privind modul in care m-as putea retrage.
Va multumesc!
Intr-o societate cu raspundere limitata asociatul se poate retrage:
- in cazurile prevazute de actul constitutiv;
- cu acordul celorlalti asociati;
- daca actul constitutiv nu prevede nimic cu privire la retragere sau nu se realizeaza acordul unanim al celorlalti asociati, retragerea se poate face, pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului.
In ceea ce priveste partea ce va revine din patrimoniul societatii, aceasta se stabileste: prin acordul asociatilor sau de un expert desemnat de acestia, iar in caz de neintelegere, de instanta de judecata.
Cesiune parti sociale
luminel
O societate comerciala are 2 asociati fiecare avand 50-50%. Datorita unor probleme finaniare, unul dintre asociati doreste sa cesioneze partile sale sociale. ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma
toy_story
Buna ziua,
In ce conditii se poate inchide o firma, cu 2 asociati 50% - 50%, unul dintre ei este si administrator. Unul dintre cei 2 asociati nu vrea sa ... (vezi toată discuția)