avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cetatean strain

Buna ziua,

Ce pasi trebuie facuti in vederea casatoriei cu un cetatean indian care locuieste de cativa ani in Dubai, cu viza reinnoita anual? S-a nascut in Palestina, a fost casatorit in Dubai cu o persoana din Azerbaidjan, apoi a divortat prin Ambasada Azerbaidjan din Dubai. Cam complicat, stiu. Iar daca trebuie oficiata in Romania casatoria pentru a fi recunoscuta, si nu in Dubai, cum il pot aduce in Romania, in conditiile in care in Dubai locuieste, de fapt, cu toata familia, de mai multi ani?:sorry:
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 15:05, 20 Septembrie 2011
Daca doriti sa oficiati casatoria in tara, tr sa ii faceti o chemare in Romania in acest sens va obtine o viza de lunga sau scurta sedere, urmand sa depuneti actele de identitate, cele privind starea sanatatii la oificiul de stare civila din raza teritoriala a domiciliului dumneavoastra.
Nu cred ce ar fi rau sa va duceti cu toate documentele personale din Romania pentru a intocmi dosar de casatoria la ambasada romaniei in Dubai. Scrieti un e mail la ambasada: romaniae@emirates.net.ae
Acolo la propria ambasada va face traduceri la documentele viitorului sot, si rezultatul este plin recunoscut in romania, dupa care poate sa ceara viza de reintregirea familiei, daca vreti sa locuiesc aici. Faceti acolo dovada ce este o casatoria normala, din iubire, si nu vreti decat sa formati o familia. In caz contrar poate sa va faca niste intrebarile serioase pentru a controla ce nu este o casatoria din cauza interesele migratore. Mai mult decat atat, daca va duceti cu documentele traduse la arab si legalizate prin supralegalizare ( nu apostila de la Haga, pentru ca emirate arabe unite nu este semnatar a conventi de la Haga), puteti sa faci casatoria acolo conform legea lor, si dupa aia s-o inregistrezi la ambasada. Ambasada face trimiterea la registrul central din Romania pentru a inscrie casatoria din oficiu, daca nu ma insel.
Aici sunt niste cerintele pentru asa ceva (jos de tot): [ link extern ]
Cetăţenii israelieni, pentru încheierea căsătoriei în România, vor dovedi îndeplinirea condiţiilor de fond, cerute de legea lor naţională, prin următoarele documente:
1. extras de înregistrare civilă sau extras din evidenţele populaţiei, eliberat de Ministerul de Interne, în original, copie xerox şi traducere legalizată a acestuia (maxim 3 luni de la emitere);
2. în cazul în care persoana este divorţată sau văduvă se solicită, după caz, hotărârea de divorţ sau certificatul de deces, în original, copie xerox şi traducere legalizată a documentului;
3. declaraţie notarială pe proprie răspundere, din care sa rezulte că la data depunerii documentelor la starea civilă, nu există încheiată o altă căsătorie.
Documentele emise de autorităţile israeliene trebuie să fie apostilate.


Cetăţenii saudiţi care doresc încheierea căsătoriei în România se vor adresa forurilor de resort din Regat pentru aprobarea căsătoriei; aprobarea se transmite Ambasadei Regatului Arabiei Saudite din România, ambasada eliberând o dovadă privind încheierea căsătoriei.
Documentele emise de autorităţile saudite trebuie să fie supralegalizate.
@justitiarul Si pentru indien (ce poate ce are si pasaportul international al organizati de palestinieni recunoscut in mai multe tarile) care locuiesc in Emirate Arabe Unite, speta noastra?.
Pentru indieni
PAªAPORTUL (trebuie să fie valabil atât la data înaintării actelor cât şi la data oficierii căsătoriei,să aibă viză de intrare valabilă în România) -în original şi copie xerox
-ATENŢIE! Adeverinţele DE CUTUMÃ eliberate de Ambasada Indiei la Bucureşti pentru cetăţenii indieni,prin care se atestă dreptul de a se căsătorii cu străini NU sunt considerate şi NU pot fi asimilate certificatelor de celibat.
ADEVERINŢA DE CUTUMÃ/DOVADÃ ELIBERATÃ DE AMBASADA SAU CONSULATUL TÃRII RESPECTIVE DIN ROMÂNIA SAU CERTIFICAT DE FAMILIE ELIBERAT DE STAREA CIVILÃ DE LA STATUL/LOCUL DE CETÃŢENIE-pentru ţările cu care România a încheiat tratate-(din care să rezulte că viitorul soţ, cetăţean străin sau apatrid, nu este căsătorit /sau este divorţat şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei în România)
- CERTIFICATUL DE NAªTERE (în original şi copie xerox) ªI TRADUCEREA ÎN LIMBA ROMÂNÃ LEGALIZATÃ A ACESTUIA (în original şi copie xerox)
- CERTIFICATUL MEDICAL PRENUPŢIAL
(eliberat de medicul de familie al soţului/soţiei din România)
- DECLARAŢIE NOTARIALÃ (conf.art.34,alin 3 din Legea 119/1996 republicată) DIN CARE SÃ REZULTE URMÃTOARELE:
- am mai fost o singură dată căsătorit,în prezent sunt divorţat /sau nu am mai fost căsătorit şi doresc să închei cea de a doua/prima căsătorie în România- în urma divorţului în prezent port numele de….. ;
-îndeplinesc condiţiile de fond cerute de legea mea naţională pentru a încheia căsătoria în România ,
- doresc să mă căsătoresc la starea civilă a oraşului ..........
- nu cunosc nici un impediment,motiv de natură legală, care să împiedice încheierea căsătoriei mele cu numita--------------------------
-Doresc ca după încheierea căsătoriei să port numele de familie---------------şi soţia să poarte numele de----------
- CERTIFICATUL DE NAªTERE APOSTILAT SAU SUPRALEGALIZAT ªI TRADUCEREA ÎN LIMBA ROMÂNÃ LEGALIZATÃ A ACESTUIA
(în original şi copie xerox)
După caz:
- SENTINŢA DE DIVORŢ RÃMASÃ DEFINITIVÃ (în original şi copie xerox) ªI TRADUCEREA LEGALIZATÃ A ACESTEIA (în original şi copie xerox)
- CERTIFICATUL DE DECES/CÃSÃTORIE APOSTILAT AL FOSTULUI SOŢ (în original şi copie xerox)ªI TRADUCEREA LEGALIZATÃ A ACESTUIA(în original şi copie xerox)
-CERTIFICATELE DE NAªTERE APOSTILATE ALE COPIILOR MINORI INCREDINTATI TATALUI/MAMEI(în original şi copie xerox)ªI TRADUCEREA LEGALIZATÃ A ACESTORA(în original şi copie xerox)
-DACÃ CETÃŢEANUL STRÃIN NU CUNOAªTE LIMBA ROMÂNÃ LA OFICIEREA CÃSÃTORIEI ESTE NECESARÃ PREZENŢA UNUI TRANSLATOR/ INTERPRET AUTORIZAT ATÂT LA DEPUNEREA ACTELOR CÂT ªI LA OFICIEREA CÃSÃTORIEI CARE SÃ CUNOASCÃ LIMBA DE CETÃŢENIE (hindusă)A CETÃŢEANULUI STRÃIN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean german, nascut in romania micatalin71 micatalin71 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean german, nascut in Romania, care a fost casatorita si divortata in Germania. As vrea sa stiu ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian cu acte de rezidenta in italia Octavialuiza Octavialuiza Buna seara.Va rog sa ma ajutati , ce acte sunt necesare pentru casatorie civila dintre o romanca si un cetatean indian cu acte de rezidenta in Italia. ... (vezi toată discuția)
Căsătoria cu un cetățean sirian AndreeaS19 AndreeaS19 Buna ziua! Eu locuiesc in abu Dhabi Emiratele arabe unite. Am reședința in sectorul 6 bucuresti si am sunt divorțată. Soțul meu este cetățean sirian ... (vezi toată discuția)