avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenintare

Suntem in proces cu un vecin,pt un teren,care dureaza de 2/5 ani,in tinpul acesta,el amenetindune de nenumarate ori,pe drum,strigand peste gard,promitind ca ne va da foc la casa,ca ne bate,si alte injurii la mai multe persoane din cadrul familiei,ultima data in auzul mai multor persoane,care fiindule frica de ei,nu vor sa depunem plangere,care ar fii modalitatea de scapa de amenintari,si ce putem face?putem sa aducem la cunostinta judecatorului care se ocupa de cazul nostru?poate el sa faca ceva?sau trebuie sa descidem un alt proces cu ei?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: coolboy , utilizator 13:10, 22 Septembrie 2011
Pentru amenintare trebuie depusa o plangere penala la politie. Dar trebuie sa si probati ca sunteti amenintat, asadar daca exista martori care au auzit cand va ameninta respectiva perosana, aveti sanse.
Amenintarile trebuie sa fie reale, sa va priveasca pe dvs., familia sau rudele apropiate, sau sa va fi amenintat cu o fapta paguboasa (dat foc la casa-este o fapta paguboasa), cel care va ameninta sa o faca cu intentie, dvs. trebuie sa probati ca aceste amenintari sunt de natura sa va provoace frica,ca nu puteti sa va desfasurati activitatea zilnica in conditii normale.
va multumesc ,astept si alte raspunsuri
Acelasi raspuns il veti primi de la toti deoarece este singura solutie. Numai daca faceti plangere prealabila in termen de 2 luni de la savarsirea infractiunii il puteti trage la raspundere pe vecin si il puteti determina sa inceteze cu amenintarile. Infractiunea de amenintare trebuie probata, iar actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, din acest motiv judecatorul sau organele de politie nu se pot sesiza din oficiu.
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri
Ca un prim pas ar fi imortalizarea faptei, adica filmarea evenimentului in cauza. Montati o camera si surprindeti momentul

Alte discuții în legătură

Amenintari dumutaadrianred dumutaadrianred Buna seara, vreau sa va rog sa imi oferiti niste sfaturi in privinta unei probleme. Un prieten este amenintat cu bataia, cu tot felul de lucruri pentru ca ar ... (vezi toată discuția)
Amenintare voskis voskis va multumesc anticipat pentru ajutor si scuzatima daca mai gresesc ,Am intrat in conflict cu un grup de infractori datorita faptuli ca mi-au lovit masina cu o ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca shacalu shacalu Buna ziua, va rog sa ma scuzati daca nu am postat unde trebuie. Am un coleg la locul de munca, care ma jigneste, ma sicaneaza, m\'a amenintat. Am discutat ... (vezi toată discuția)