avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare cu jumatate de norma

sunt somera am gasit de lucru cu 4 ore cum procedez sa beneficiez in continuare de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:14, 20 Septembrie 2011
Legal este imposibil.
In acest caz aveti optiune intre ajutorul de somaj si locul de munca part-time.Alegeti pe care il considerati mai profitabil, in schimb recomand locul de munca pentru vechime si nu numai.
1. Ca somer indemnizat va merge vechime (stagiul de cotizare) la pensie si sanatate.
2. - Vorbiti cu angajatorul sa faceti un CIM pe perioada determinata (o luna-doua) si daca nu va convine locul de munca puteti relua indemnizatia de somaj de unde a ramas la data incetarii CIM.
- Pe perioada cat aveti un CIM pe perioada determinata se suspenda indemnizatia de somaj.
3. Nu puteti sa cumulati indemnizatia de somaj cu un venit provenit dintr-un CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul proaspetilor absolventi care au fost disponibilizati ContSters94053 ContSters94053 Buna ziua! Ma bucur mult ca am descoperit acest site si sper sa ma lamuresc cat mai repede. Am absolvit facultatea pe 22.06.2009 si am fost ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Am fost angajata la o firma, din somaj, pe perioada determinata de 3 luni, cu perioada de proba tot de 3 luni. As vrea sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)