Buna ziua! am nevoie de un sfat. sunt avocat, am incheiat un contract de asistenta cu un client ce avea ca obiect" plangere penala", nespecificand ce obiect are aceasta plangere. Era vorba de plangere penala pt abuz de incredere, plangere pe care am formulat-o in termen legal. Concomitent cu relatarea faptei ce formeaza obiectul acestei infractiuni, acest client mi-a spus ca ar fi fost amenintat, insa nu avea absolut nici un mijloc de proba, motiv pt care nu l-am sfatuit sa formulam plangere si pt amennintare, caci cel ce l-a amenintat i-a mentionat ca-i va face, la randu-i, palngere pt denunt calomnios.Clientul este o pers de o calitate indolielnica, amenintandu-ma ca-mi face plangere penala intrucat nu i-am facut plangere si pt amenintare.ce ar trebui sa fac? contractul viza strict abuzul de incredere, insa nu este inserat acest aspect, ci doar planegere penala.
daca nici el nu poate face dovada in acest sens e clar ca nu are ce sa vi se intample, stimate coleg...daca va face este bine sa reactionati..sa se sature de reclamatii. Vedeti in legea avocaturii.
Nu o sa intervina nimeni intr-un contract intre doua persoane, chiar daca una e avocat si cealalta client. Speta e de domeniul dreptului civil, eventual.
ar trebui să nu vă mai faceți atâtea griji. dacă ați formulat plângere penală, atunci ați respectat contractul. el cum poate dovedi pentru ce infracțiuni v-a spus să faceți plângere? ați făcut ceea ce ați crezut de cuviință, la încheierea contractului avocatul își asumă o obligație de diligență.
Dl. avocat, dvs stiti foarte bine ca aceasta meserie presupune si consiliere. Nu puteti fi acuzat ca ati sfatuit un client despre o plangere sau alta.
In opinia mea ati dat un sfat bun, fara probe degeaba facem plangeri penale.Vorbele nu sunt probe.
Iar daca-clientul era nemultumit de serviciiile oferite, oricand se putea indrepta catre un alt avocat.