avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... buna - cum pot sa recuperez o suma imprumutata cuiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

buna - cum pot sa recuperez o suma imprumutata cuiva

acum ceva timp am imprumutat pe cineva cu bani si acum nu vrea sa mai mi dea,cum as putea sa ii mai recuperez.daca il sun ma ameninta si am mesaje de amenintare si pe telefon.ce cale pot gasi sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:03, 10 August 2012
Buna.Este un banc cu avocati care suna cam asa:Unui avocat ii este cerut sfatul de catre un camatar:
- Cum imi pot primi cele 30 milioane inapoi de la Ionescu daca eu mi-am pierdut chitanta de imprumut?
- Scrieti-i o scrisoare si spuneti-i sa va trimita odata cele 60 milioane imprumutate.
- Bine dar eu i-am imprumutat doar 30 milioane!
- Tocmai asta vrem sa obtinem de la el, o dovada scrisa ca va datorteaza doar 30 milioane...

Lasand gluma la o parte,aveti posibilitatea sa-i faceti plangere penala pt amenintare sau eventual pentru inselaciune.Ar putea fi inselaciune in cazul in care el a stiut de la inceput ca n-o sa va mai dea banii si a actionat cu o intentie specifica.Mai puteti de asemenea sa intentati o actiune civila pentru recuperarea banilor dar in acest caz aveti nevoie de inscrisuri pentru a dovedi datoria daca suma este mai mare de 2.5 mil lei vechi.Daca suma este de 2.5mil sau mai mica,aveti la indemana orice mijloc de proba.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
ContSters258804, utilizator
poate fi si infractiunea de abuz de incredere.
important este sa dovediti ca i-ati imprumutat acea suma.
Abuz de incredere nu poate fi deoarece prin imprumutarea banilor s-a transmis dreptul de proprietate asupra lor si doar obligatia de returnare a sumei respective.Ca sa fie abuz de incredere trebuie sa existe un raport prin care se transmite un drept de folosinta sau detentie asupra unui bun.Stiu ca dupa titlu, infractiunea s-ar potrivi de minune in cazul imprumutului de bani dar ce sa facem,doctrina ne contrazice.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
ContSters258804, utilizator
nu vreau sa contrazic pe nimeni insa am vazut foarte multe cauze penale cu abuz de incredere pe motivul sus aratat.
conform DEX
BUN ~uri n. 1) Valoare materială de care dispune cineva; avut; proprietate. ~uri mobile și imobile. 2) Obiect sau valoare care are importanță socială, economică sau culturală. /<lat. bonus
*MOBIL, -ă adj. (lat. móbilis, din *movibilis, d. movére, a mișca. V. amovibil, moment, mut 2). Care se poate mișca (în opoz. cu stabil, fix): pod mobil. Fig. Schimbăcĭos, variabil: caracter mobil. Sărbătoare mobilă, care cade cînd într´o zi, cînd într´alta, cum e Paștele. Avere mobilă, care se poate transporta, ca baniĭ, haĭnele, trăsurile, vitele ș. a

eu as merge pe asa ceva si cred ca sunt si sanse de reusita.
Desigur,pentru a pune presiune pe debitor,poti sa mergi cu orice.Dpdv al doctrinei si jurisprudentei,abuzul de incredere nu se aplica imprumutului unei sume de bani,din motivele aratate anterior.Daca nu ma crezi,pot sa revin cu un post in care iti indic decizii ale instantei supreme si opiniile doctrinare.

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Am dat bani in imprumut. ii mai pot recupera? deeaSB deeaSB Am dat bani ( 1500 Euro) in imprumut la o \" prietena\". Acum un an de zile.Banii erau dintr-un credit de nevoi personale. M-a tot dus cu vorba ca mii da, ... (vezi toată discuția)