avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am o dilema...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am o dilema...

Cum trebuie sa procedez? Parinti mei au un apartament in judetul Arad unde mi-am fixat eu domiciliul. Parintii mei domicilieaza in alt judet. Eu am inchiriat o parte din apartament. Unde si cum trebuie sa procedez pentru a inregistra acest fapt la finante. Este necesara aceasta operatiune de inregistrare la finante?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 7 Septembrie 2008
Proprietarul care da in chirie are obligatia de a inregistra contractul la finante in termen de 30 de zile.
Parintii dvs, ca proprietari, pot incheia in mod valabil contractul de inchiriere, si sa-l inregistreze la Anaf. Dvs nu sunteti proprietarul.
Dar cel ce da in chirie sunt eu care asa cum ammentionat am domiciliul in CI pe adresa mentionata. Eu au domiciliul in alt judet. Eu ce obligatii am fata de stat?
Dvs nu aveti nicio obligatie fata de stat, intrucat nu sunteti titularul dreptului de proprietate al acelui apartament.
Nu conteaza faptul ca parintii dvs au domiciliul in alta localitate, ci doar ca ei sunt proprietarii acelui imobil.

Numai titularul / titularii dreptului de proprietate al apartamentului il pot inchiria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire in spatiu locativ - riscuri? delmina delmina Am inchiriat un apartament, iar chiriasul doreste sa isi schimbe buletinul pe noua adresa (nu cu flotant, ci cu domiciliu), deoarece in cateva zile ii expira ... (vezi toată discuția)
Anularea evacuarii în cazul existentei unui contract de închiriere uibar uibar Buna seara. În 2013 am închiriat un apartament pe o perioadă de 10 ani cu plata în avans și m-am mutat cu domiciliul și cu buletinul în acest ... (vezi toată discuția)
Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)