avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anularea evacuarii în cazul existentei unui contract ...
Discuție deschisă în Executare silită

Anularea evacuarii în cazul existentei unui contract de închiriere

Buna seara.

În 2013 am închiriat un apartament pe o perioadă de 10 ani cu plata în avans și m-am mutat cu domiciliul și cu buletinul în acest apartament. Acest contract de închiriere pe 10 ani a fost înregistrat la ANAF și a fost trecut în C.F.

În acest an, în 2015 am primit înșțințări că fostul proprietar (cel de la care am închiriat) a fost executat silit și ia fost luat acest apartament în contul creanței sale.

În procesul verbal de licitație imobiliară sa specificat că apartamentul are chiriași, iar acest contract de închiriere este trecut în C.F. și adjudecatarul a semnat că a luat acest lucru la cunoștință. În consecință, acum după înscrierea noului proprietar în C.F. contractul încă există înscris sub SARCINI.

În 11.06.2015 am primit o somație pe numele foștilor proprietari de la executorul judecătoresc care a făcut executarea să eliberăm locuința dar la data anunțată nu a venit nimeni.

În 30.07.2015 am primit o înștiințare că la data de 13.08.2015 ora 10:00 vor venii la locație pentru punerea în posesie a noului proprietar.

Vă rog mult să mă ajutați cu îndrumări sau pași pe care aș putea să îi fac în continuare pentru a evita evacuarea sau pentru a-mi recupera banii pe care i-am plătit pentru această închiriere. Ce se poate face în continuare? Cum ar trebui să acționez în instanță? Ce fel de cerere trebuie să formulez?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:22, 24 August 2015
Noii proprietari trebuie să respecte locațiunea astfel că nu sunteți obligat să evacuați locuința. Angajați un avocat și, în caz că sunteți de acord, puteți negocia condițiile părăsirii imobilului. Însă, repet, noul proprietar trebuie să respecte contractul de închiriere. Practic, a preluat obligația de la vechiul proprietar. Acele somații de evacuare sunt simple intimidări.
Am primit recomandarea după discuția cu un avocat de a nu fi la domiciliu la aceasa dată, iar după aceasta să fac o contestație la evacuare și să rog instanța să sisteze orice forme de evacuare pe baza contratului de închiriere. Ce părere aveți? Ar trebui să rămân acasă? Ar trebui să încerc să dau de noul proprietar și să văd dacă e dispus să mă despăgubească sau să mă lase în continuare în apartament?

Trebuie să menționez că avocatul e de părere că noul proprietar împreună cu executorul nu au de gând să lase lucrurile în felul aceasta și vor să mă evacueze cu orice preț aceștia fiind de părere că mă pot da afară. Recomandarea avocatului a fost în consecință că dacă încearcă să intre în casă să le fac plângere penală la DIICOT, aceștia mai având astfel de tentative de abuz și intimidare și în trecut. Am găsit chiar articole din ziare vechi cu aceștia.


adisan a scris:

Noii proprietari trebuie să respecte locațiunea astfel că nu sunteți obligat să evacuați locuința. Angajați un avocat și, în caz că sunteți de acord, puteți negocia condițiile părăsirii imobilului. Însă, repet, noul proprietar trebuie să respecte contractul de închiriere. Practic, a preluat obligația de la vechiul proprietar. Acele somații de evacuare sunt simple intimidări.


Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
uibar, utilizator
Nu prea știu cum ați plătit dvs pe 10 ani în avans, mi se pare o gogoriță asta. Cu banii ăia luați o garsonieră cred.
În fine, ideea este că din momentul în care adjudecatarul a devenit proprietar, îi datorați chirie. așadar, chiar dacă ați plătit fostului, mai plătiți o dată și adjudecatarului. pentru ce ați plătit fostului nu vă rămâne decât să vă judecați cu acesta ca să vă restituie ce a încasat fără drept.

Noul proprietar este obligat să respecte contractul de închieriere, dacă dvs. plătiți. Dacă nu, va cere în Instanță rezilierea contractului și evacuarea dvs din acel imobil.
Cum să plătească de două ori????????
Din moment ce noul proprietar ştia de existenţa şi durata acestui contract de închiriere şi că a fost plătită chiria în avans, ce bani să îi mai dea.
Noul proprietar poate cel mult să ceară desfiinţarea acelui contract dacă poate dovedi că el a fost încheiat fraudulos, pentru a evita evacuarea.
Cred că sunteți în eroare. Fostul proprietar nu are decât dreptul de a primi chiria până la data transferului de proprietate.
Ulterior acestei date, chiria aparține noului proprietar și doar față de el se poate descărca de obligații chiriașul. Dacă nu îi plătește, evident va rezilia contractul de închiriere.

Au fost mai mulți din ăștia executați silit, care au afirmat că au primit chiria pe 10 ani. Au rămas cu afirmația.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am inchiriat un apartament ce urmeaza sa fie executat silit me_ me_ Buna, Am inchiriat un apartament pentru 12 luni, am si achitat pentru toata perioada, iar astazi am primit in posta un avertisment de executare silita ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar licitatie - probleme la evacuare andreistan andreistan Buna ziua, Particip la o licitatie a unui imobil executat silit. Sunt sanse foarte mari sa devin adjudecatar(ofertez pretul de inceput al licitatiei si ... (vezi toată discuția)