avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită adjudecatar licitatie - probleme la evacuare
Discuție deschisă în Executare silită

adjudecatar licitatie - probleme la evacuare

Buna ziua,

Particip la o licitatie a unui imobil executat silit. Sunt sanse foarte mari sa devin adjudecatar(ofertez pretul de inceput al licitatiei si momentan sunt singurul care a depus cautiunea).

Dupa ce am depus cautiunea de 10% am aflat lucruri noi despre imobilul supus executarii silite:

1. Imobilul este sediu social al firmei debitorului in baza unui contract de comodat cu valabilitate 2007-2017.

2. In intervalul de timp dintre prima licitatie si cea de-a doua (la care voi participa eu peste cateva zile) debitorul a inchiriat imobilul unei terte persoane, a inscris contractul de inchiriere la administratia financiara (are si o declaratie de impunere pentru anul trecut- a primit chirie pe o luna).

Contractul de inchiriere este pe 5 ani 30.11.2012-30.11.2017. Imobilul nu are cadastru, intabulare... carte funciara, nu aveam de unde sa stiu de acest contract de inchiriere.

Dupa ce voi fi declarat adjudecatar al imobilului, voi avea probleme in a intra in acesta? Va dati seama ca stiam de la bun inceput ca va trebui sa evacuez proprietarul... dar acum cu chiriasul si cu firma... cum procedez?






Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
andreistan, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 13:17, 7 Ianuarie 2013
Contractul incheiat de catre debitor dupa demararea executarii silite poate fi anulat in instanta
Va multumesc pt raspuns.

Cat ar dura anularea acestuia in instanta? Se judeca fond, recurs, apel... pana la decizie definitiva si irevocabila?

Existenta sediului social al acelei societati in imobil ma va impiedica sa intru in posesie?



Nu este adevarat ce va spune dna. Contractul de inchiriere nu poate fi anulat in Instanta decat daca este incheiat in frauda creditorilor si se poate dovedi asta, de ex pretul inchirierii este foarte mic, etc. Acest contract va este opozabil si aveti sanse mici sa il desfiintati.
Nu cred ca imobilul nu este intabulat, altfel nu putea fi executat silit.
Imobilul poate fi si neintabulat (nu trebuie neaparat sa fie garantie imobiliara pentru a fi executat) si astfel poate fi executat. Se inscrie somatia in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni (cu conditia ca titlul executoriu sau executarea sa sa fi fost inceputa pana la intrarea in vigoare a NCC). Pentru evacuare se poate merge si cu actul de adjudecare iar daca se contesta puteti sa demonstrati ca s-a incheiat contractul de inchiriere in dauna creditorilor (somatia fiind probabil inscrisa anterior datei de 30.11.2012)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare. adjudecatar interpus. Elena Anghelescu Elena Anghelescu Ce sanse sunt de admitere a unei contestatii la executare motivata pe faptul ca adjudecatarul a fost interpus al debitorului-girant? E vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar nfurdea@yahoo.com nfurdea@yahoo.com care si cat dureaza procedura de executare silita; pana la cat pot sa coboare pretul la casa in cadrul licitatiilor (vezi toată discuția)
Contract de închiriere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum interpretați următoarea speță. Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu ... (vezi toată discuția)