avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O decizie definitiva si irevocabila mai poate fi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O decizie definitiva si irevocabila mai poate fi atacata?

Salutare! Am si eu o problema...m-am trezit acasa cu o amenda pt ca am parcat pe locul cuiva atribuit...m-am trezit cu o amenda de 1500 de lei, evident ca am facut contestatie, din procesul verbal imi lipsea prenumele, cnp-ul era incorect si locul de parcare nu era semnalizat corespunzator, am atasat poze care atesta ca locul nu era semnalizat si ca urmare am pierdut...decizia instantei a fost:

"Pv de contraventie a fost semnat de agentul constatator de la fata locului, cu respectarea art 19 din og 2/2001. Actul administrativ a fost intocmit cu respectarea cerintelor de legalitate prevazute de art 17 din og 2/2001 sub sanctiunea nulitatii absolute. Faptul ca agentul constataor a omis sa mentioneze unul din prenumele petentului precum si scrierea cnp-ului nu este de natura a impiedica identificarea corecta a persoanei sanctionate contraventional, astfel incat nu s-a produs o vatamare care sa nu poata fi inlaturata decat prin anularea procesului verbal de contraventie. In privinta temeinicei pv de contraventie, instanta retine din declaratia matorului audiat in cauza ca locul de parcare ocupat de catre petent era marcat pe carosabil, prin urmare, instanta nu va retine ca absenta placutei care sa indice nr de inmatriculare al autoturismului autorizat sa ocupe respectivul loc de parcare este de natura sa produca petentului o eroare care sa inlature raspunderea sa contraventionala!

Martorul a declarat altceva: "locul de parcare cu privire la care s-a primit autorizatia imi apartine, locul de parcare pt care s-a emis autorizatia era marcat si pe marcaj se mentiona ca e vb de locul de parcare nr 2, placuta cu inmatriculare nu cred ca mai exista pt ca gardul pe care se afla amplasata a fost inlaturata"

Mentionez iar, in poze nu se vede nimic, nici ca era semnalizat si nici cifra 2 nu era pe jos, mai pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: bogdanaalex24 , utilizator 22:45, 20 Septembrie 2011
încercați cu o cale de atac extraordinară, revizuire . cererea se formulează împotriva sentinței și se depune la instanța care a pronunțat hotărârea.
Asta in cat timp de la pronuntare?
în cazul dv-stră, o lună de la comunicarea hotărârii.
Atunci sunt bun de plata:(
plus de asta deciziile definitive si irecovabile nu se comunica prin posta:(

Alte discuții în legătură

Amenda parcare - plangere contraventionala cerchiaionut cerchiaionut Buna ziua, Pe data de 04.12.2010 am parcat masina in cartierul ANL Brancusi, sector 6, Bucuresti pe un loc marcat doar cu cifra 20. Fiind in vizita de 1 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal scris gresit cu multe date gresite! va rog sa ma sfatuiti dady_carcalete dady_carcalete intr-o noapte in timp ce ma intorceam de la sibiu spre valcea am fost oprit de un echipaj pe motivul ca as fi depasit pe linia continua, acest lucru fiind ... (vezi toată discuția)
Amenda pe numele meu la care nu am facut eu infractiunea mariusrau mariusrau m-am trezit cu o amenda de parcare ilegala pe numele meu la care nu am participat la infractiune sau nu am fost acolo la momentu realizarii procesului ... (vezi toată discuția)