Buna ziua,
Am facut un imprumut la o banca ,pe care nu am reusit sa-l achit integral;a ramas o restanta de 8000 euro cu penalitati;la acest imprumut am pus gaj casa in care locuiesc
Cam dupa 2 ani timp am facut un alt imprumut pentru nevoi personale la care nu mi-au cerut nici o garantie
Intrucat nu am reusit sa achit integral nici acest imprumut (la acest moment mai am 28000 euro),banca -a trimis dosarele unei firme de recuperare a datoriilor
Intrebarea mea este urmatoarea:
Sint doua dosare distincte facute in perioade separate:unul cu garantie altul fara
Este posibil ca firma sa ma execute silit (in sensul sa-mi ia casa)pentru cele 2 datorii neachitate;?
in conditiile in care acolo unde este casa ipotecata mai aveam doar o datorie de 8000 euro?
Este corect ca sa cumuleze cele 2 datorii si pentru in consecinta sa-mi ia casa?
multumesc
daca este acelasi creditor este legala cumularea datoriilor si executarea oricaror bunuri din patrimoniul debitorului. singura diferenta este ca din valoarea obtinuta in urma executarii casei se va achita mai intai creditul garantat prin ipoteca.