avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Modificari in cazier in cazul unui accident cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Modificari in cazier in cazul unui accident cu vatamare corporala

Buna ziua!!! In cazul in care sunt gasit vinovat in urma unui accident cu vatamare corporala usoara( contuzie mana), in afara de amenda si suspendarea permisului pe o perioada determinata , IMI APAR SI MODIFICARI IN CAZIER??? Este posibila anularea permisului de conducere?? Daca victima face plangere pentru vatamare (avand 10 zile ingrijire medicala), ce se poate intampla in afara de plata medicatiei? Plangerea ei aduce modificari cazierului?? Insist pe aceasta tema deoarece sunt in curs de angajare si nu as dori sa-mi apara nimic in cazier evident!!!! Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: ionescuioanaanca , utilizator 23:35, 20 Septembrie 2011
da, este o infracțiune, veți fi condamnat la pedeapsa cu închisoare sau amenda penală, prin urmare va fi trecută în cazier. ar fi bine să vă împăcați cu persoana vătămată, împăcarea părților înlătură răspunderea penală. este posibilă și anularea permisului de conducere dacă instanța decide acest lucru ca și sancțiune complementară.
Incercati intelegerea cu partea vatamata deoarece daca veti primi o condamnare chiar cu suspendare permisul dv va fi anulat si va trebui sa dati examen din nou pt a obtine un nou permis la un an dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei judecatoresti. Si veti avea si cazier.
SItuatia e putin mai complicata... Accidendul s-a petrecut eu in masina, victima pe motor... impactul a fost usor, nimeni nu avea viteza pe o straduta intre blocuri... eu consider ca ea e de vina, ea considera ca eu sunt de vina... tocmai pentru ca nu recunostea nimeni vinovatia la locul accidentului si nu a dorit sa mearga la accidente usoare, am sunat la 112, ea a acuzat dureri la mana si automat s-a chemat si salvarea. am urmat toate procedurile, declaratii, fotografii,etilotest, etc. din primele cercetari, politia a zis ca as fi vinovata , dar am consultat mai multa persoane si mi-au dat mie castig de cauza, deci as fi dispusa sa cer expert parte in cazul in care as fi gasita vinovata. Dosarul este trimis de cei de la udriste catre biroul cercetari penale pentru a fi stabilita culpa... Asadar la ce va referiti prin "intelegere cu partea vatamata", pentru ca eu astept decizia de finalizare a dosarului care oricum se deschidea fiind accident cu parte vatamata. am inteles ca vom fi chemati si pentru declaratii din nou. Apreciez ajutorul dumneavoastra!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Conducere in stare de ebrietate tomi_mithos tomi_mithos Sunt Raul,din Cluj,as avea nevoie de cateva raspunsuri,sfaturi,am avut un accident rutier soldat cu doua victime (minore)una din ele a avut si o operatie la ... (vezi toată discuția)
Pieton lovit pe trecere, cu 45 de zile ingrijiri medicale ToneCezar ToneCezar Buna ziua, in luna August am accidentat o batrana aflata in traversare unei treceri de pietoni, din Sectorul 5. Drumul era cu o singura banda pe sens, iar in ... (vezi toată discuția)