avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

buna ziua.am fost lovita,am scos certificat medico-legal in care scrie ca prezint excoriatii,leziuni care necesita pentru vindecare 2-3 zile.prin urmare i se va da doar o amenda pentru lovire.ma pot constituii ca parte civila ?sa cer daune morale si materiale?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_bordeianu , utilizator 13:02, 23 Septembrie 2011
da, sigur că vă puteți constitui parte civilă, atât pentru daune materiale cât și pentru daune morale.
In masura in care va fi scos de sub urmarire pentru ca fapta e de un pericol redus (desi nu sunt de acord, tocmai nr de zile da gravitate faptei prin incadrarea la 180 alin 2 nu 180 alin 1), va puteti indrepta pe cale civila, separat, nu se plateste taxa de timbru, fiind despagubiri rezultate din penal.
Daca e trimis in judecata, alaturat actiunii penale, va exercitati actiunea civila, solcitiand daune.
Majoritatea avocatilor incurajeaza victimele accidentelor sa ceara despagubiri de tot felul, fie si pentru o vanataie sau 1 zi de ingrijire. Asta pentru ca daca se ajunge la proces, vor avea si ei de lucru. Cu cat mai lung procesul si mai multe infatisari, cu atat mai bine...In plus, asa e romanul, se plange din orice... Din cauza ca dvs incurajati actiuni de genul acesta, sunt deja multi romani care provoaca intentionat sa fie accidentati pentru a obtine despagubiri...Chiar imi este rusine ca traiesc intr-o tara in care justitia e asa...Sa stiti ca si pentru majoritatea soferilor, oricum, este la fel de traumatizant, cel putin moral, ca au avut accident, ca si pentru victima.
Sincer, mai bine ati milita pentru emiterea unei ordonante noi care sa aduca reglemantari mai aspre privind procesul / conditiile obtinerii permisului auto. Asa veti reduce accidentele, nu incurajand victimele sa ceara bani.
Doamna, aceste persoane sunt victime, bineinteles ca sunt indreptatite la daune. Eliberarea unui certicicat medico-legal costa, la fel costa si angajarea unui avocat pt formularea plangerii daca este cazul, de ce sa suporte tot victima aceste costuri dupa ce un "om" care nu stie sa se comporte in societatea civilizata loveste o femeie sau orice alta persoana.
Aceeasi este si situatia persoanelor din trafic ce nu respecta regulile de circulatie si produc astfel accidente, ranind alte persoane nevinovate. De ce victimele sa nu ceara acesti bani... da este traumatizant si pt cel ce produce accidentul, dar de ce acesta nu respecta regulile?si intrebarile pot continua. Daca le-ar respecta nu s-ar mai ajunge in astfel de situatii. Iar acele accidente care nu se produc din vina soferului, acesta din urma nu este obligat la repararea niciunui prejudiciu.
Sigur, sunt de acord.
Dar eu ma refeream la moralitatea victimei...Intrebare: eu, ca vitima, cu 3 zile de ingrijiri, sunt un om onest si accept impacarea cu autorul si accept de la acesta 1000-2000 ron despagubire (care sigur acopera >100% cele amintite de dvs) sau ma lacomesc si depun plangere penala + civila si urmaresc sa scot vreo 5000 sau mai multi ron? Eu una aleg oricand prima varianta..Dar sunt multi, foarte multi care aleg a doua...

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Se suspenda permisul de conducere ? gigelas gigelas Buna seara, In cazul in care s-a produs un accident rutier (lovirea grava a unui pieton [b]PE TRECEREA DE PIETONI[/b]),iar accidentatul a suferit diverse ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)