avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

buna ziua.am fost lovita,am scos certificat medico-legal in care scrie ca prezint excoriatii,leziuni care necesita pentru vindecare 2-3 zile.prin urmare i se va da doar o amenda pentru lovire.ma pot constituii ca parte civila ?sa cer daune morale si materiale?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_bordeianu , utilizator 13:02, 23 Septembrie 2011
Situatia este in felul urmator.
Sunt persoane care prin plangerea prelabila nu urmaresc imbogatirea ci tragerea la raspundere a faptuitorului pt a reduce riscul ca acesta sa mai incalce legea. Din moment ce accepta impacarea, faptuitorul scapa de raspunderea penala si astfel poate fi incurajat la savarsirea de noi infractiuni. Daca partea vatamata doreste doar acoperirea prejudiciului si nu ii este teama ca faptele se vor repeta atunci alege impacarea la care faceti referire.
Cat despre suma de >5000 lei, instanta nu acorda o astfel de suma pt 3 zile de ingrijiri medicale decat daca aceasta suna este demonstrata, si e aproape imposibil sa se demonstreze un astfel de prejudiciu. In concluzie, instanta nu urmareste imbogatirea gratuita a nimanui.
Bineinteles, exista si ipoteza in care unii se lacomesc si nu accepta impacarea din cauza faptului ca au impresia ca in instanta vor obtine o suma magnifica si nu o sa mai munceasca nicio zi din viata, aceasta premiza este eronata, iar cand ajung in fata instantei isi dau seama ca lucrurile nu stau exact cum au sperat.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ContSters178374, utilizator
Din nou sunt de acord.
Dar, fara sa pun la indoiala intregritatea persoanei care a initiat discutia..
Prin absurd sa presupunem ca victima depune plangere penala acum. Procesul nu incepe imediat, dureaza...Daca victima in acest timp merge acasa si nu is ingrijeste excoriatiile, acestea se pot usor infecta. Apoi trebuiesc administrate antibiotice. Air apoi antibioticele cauzeaza alte probleme. Pot aparea inclusiv erori medicale, etc, care pana incepe procesul, pot duce la acumularea multor zile de ingrijiri. Cand va incepe procesul, ei bin, voila: victima poate ca are deja 50-60 de ingrijiri in totalitate. pentru care va primi mult mai multi bani.
Si acum intrebarea: a cui e vina pentru inmultirea numarului de zile de ingriiri: a soferului, sau a victimei care in aceasta situatie ipotetica (desi sunt multe cazuri reale de acest gen) nu si-a ingrijit excoriatiile atunci cand trebuia?
Este o problema de drept invatata inca de pe bancile facultatii. Vina este a faptuitorului, deoarece daca acesta nu lovea victima, nici victima nu mai avea cum sa ajunga la acele complicatii chiar daca ea nu s-a ingrijit. Nimeni nu poate fi obligat la tratament medical, dar va dati seama ca nicio persoana nu asteapta sa i se infecteze ranile pt a avea mai multe zile de ingrijiri medicale si in consecinta mai multi bani din daune.
imi cer scuze ca nu am specificat ..dar am fost lovita cu mana,nasul nu este rupt ... ...conducatorul unei masini a sustinut un examen ca sa conduca,nu?eu stau acasa si ma ingrijesc...ca port ochelari si 1 sapt trebuie sa stau acasa fara sa lucrez ca de cum sa ma duc asa la servici ..nu stiu oare merita ala care mi a facut asa ceva sa plateasca?nu caut sa ma imbogatesc .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Se suspenda permisul de conducere ? gigelas gigelas Buna seara, In cazul in care s-a produs un accident rutier (lovirea grava a unui pieton [b]PE TRECEREA DE PIETONI[/b]),iar accidentatul a suferit diverse ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)