Sunt jurist la o primarie, si desi obligatia de a raspunde unei cereri de eliberare a unei autorizatii de constructie nu e treaba mea, mi-a fost repartizata. Iata problema: un cetatean cruia primaria i-a eliberat certificat de urbanism solicita si eliberarea autorizatiei de construire. Primaria refuza eliberarea AC pentru urmatoarele:terenul pe care se doreste a se construi a fost obtinut prin uzucapiune de solicitantul AC, insa primaria sustine ca acel teren ii apartine, desi recursul impotriva sentintei prin care solicitantul a uzucapat i-a fost respins, si nu detine nici un fel de act in dovedirea dreptului de proprietate al Primariei. Referentul de la urbanism a motivat refuzul de a elibera AC prin faptul ca mai multi cetateni au depus la primarie o adresa in care sustin ca terenul apartine Primariei, si ca la politia comunei se afla in lucru un dosar privind acel teren. Ce dosar, eu nu stiu. Acum cetateanul a depus procedura prealabila contenciosului, care mi-a fost repartizata mie. Cum asi putea sa motivez eu refuzul de a elibera AC? Eu stiu ca omul are dreptate, si are toate actele la dosar, dar lucrez pentru Primarie!!!! Va rog sa ma ajutati, URGENT!!!!!!!!!
De obicei tegiversarile se fac prin amanari si expertize, probe noi, martori...
Sunt impotriva tegiversarilor, dar in situatia d-voastra este o varianta!
Simplu: solicitati in scris un punct de vedere responsabilului de urbanism (la urma urmei, pisica este in curtea lui). Sa motiveze scris de ce asa si pe dincolo. Apoi, puteti cauta chichite: daca deschiderea terenului cetateanului este sau nu peste limita minima prevazuta de legea 50/1991, daca terenul este sau nu intabulat ca si intravilan curti constructii (poate este intravilan arabil), daca zona in care doreste sa construiasca este prevazuta in PUG cu aceasta destinatie, analizati proiectul depus (retragerile fata de strada, vecini, amplasarea fosei septice - daca exista, respectarea CUT-ului si a POT-ului, daca toate avizele sunt in regula, etc), este imposibil sa nu gasiti ceva, nu neaparat motivul aiuristic care a stat la baza refuzului initial;)
Eu stiam ca pe terenurile in litigiu nu se pot elibera autorizatii de constructie...
Vedeti Ordin 1430/2005, art 39 si 58. (1) Solicitantul autorizatiei de construire/desfiintare poate fi orice persoana fizica sau juridica detinatoare a unui titlu asupra imobilului care atesta dreptul acestuia de a executa lucrari de constructii, in conformitate cu definitia cuprinsa in anexa nr. 2 la Lege.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pug extravilan
tmaria77
Am depus dosarul pentru eliberarea autorizatiei de constructie gard si magazie de unelte la primarie. Acestia ma roaga sa actualizez cartea funciara deoarece ... (vezi toată discuția)