avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

mi-am dat demisia fara preaviz.angajatorul ce masuri poate lua impotriva mea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 21 Septembrie 2011
Demisia nu se aproba de catre angajator ... in acest caz, angajatorul va lua act de cererea dvs si va emite decizia de incetare a c.i.m. ..

De ce v-ati dat demisia fara preaviz? .. art.81 alin.8 C.mun. prevede aceasta posibilitate numai in cazul in care angajatorul dvs nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m. ... de exemplu, neplata la timp a salariului, refuzul de a elibera o adeverinta care sa ateste calitatea de salariat etc.
un conflict cu patronul, mi-am gasit alt loc de munca unde trebuia sa ma prezint a doua zi. motive de nerespectare din contractul de munca ;timp de luctu real mult peste 40 ore/sapt , doar 12 zile de concediu pe an
nu mi-am motivat demisia
Aveti obligatia sa desfasurati activitatea normal pe toata durata preavizului, in caz contrar angajatorul poate deschide procedura de cercetare disciplinara pentru absente nemotivate la sfarsitul careia va inceta contractul pe motiv disciplinar.
colega3 a scris:

un conflict cu patronul, mi-am gasit alt loc de munca unde trebuia sa ma prezint a doua zi. motive de nerespectare din contractul de munca ;timp de luctu real mult peste 40 ore/sapt , doar 12 zile de concediu pe an

In acest caz, era mai buna varianta incetarii c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. In acest caz , nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Perioada de proba VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Sunt angajat din 1 .11.13 perioada de proba e 90 zile cam au trecut, daca eu vreau sa plec o sa fie nevoie de preaviz? cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Demisie SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! As dori sa plec de la jobul care il am momentan.. Am inteles ca se poate prin demisie sau printr-o cerere , unde ambele parti sunt de acord. Atunci ... (vezi toată discuția)