avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum se plateste prenatalul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum se plateste prenatalul

Buna ziua. As dori sa intru in prenatal, si as dori sa stiu cum o sa-mi plateasca angajatarul.
Ex eu am 1250 ron brut salar, din asta scad 85% + cas, somaj, etc.???
multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:26, 21 Septembrie 2011
"Prenatalul" este un concediu (medical) si urmeaza aceleasi reguli de calcul ca si concediul medical. Se calculeaza valoarea zilnica impartind veniturile ultimelor 6 luni la numarul de zile lucrate in aceeasi perioada (cu 2 zecimale) apoi se inmulteste cu 0,85 si cu numarul de zile in luna de concediu (prenatal / postnatal).
Din indemnizatia pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) se retine numai contributia pentru pensie (CAS) care este de 10,5% din salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/postnatal ioanaina ioanaina Buna ziua, 2 intrebari, va rog,: 1. sunt insarcinata in 6 luni, in luna decembrie urmeaza sa nasc, salariul brut este 3200 lei, primesc si bonuri de masa, as ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? cristinaioana27 cristinaioana27 Buna ziua am o mica nelamurire cu privire la plata concediului de lauzie daca pe concediul medical scrie ca mi platit 85% din venitul salarial cum se face ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie anila28 anila28 Buna ziua,am nascut pe 27febr,din luna a5a am avut 120zile risc maternal,iar apoi am intrat in prenatal m-ar interesa sa stiu cum ies mai bine la bani,in ... (vezi toată discuția)