Buna dimineata,
de data aceasta scriu in numele unui prieten. E casatorit de 20 de ani, au impreuna un copil de 12 ani si au decis sa divorteze. in mometul de fata locuiesc in italia, de 2 ani. in romania locuiau intr-un apartament inca de cand s-au casatorit proprietate privata a socrului. acum un an socrul a fost de acord sa treaca apartamentul pe numele fiicei sale. insa nu prin vanzare-cumparare (nu stiu care sunt celelalte posibilitati si repercursiunile lor). prietenul meu se teme ca daca divorteaza rudele sa nu cumva sa isi ceara drepturile in instanta. el personal nu vrea absolut nimic, insa doreste ca proprietatea sa ramana copilului, fara ca matusa sau verisoara sa poata vreodata sa ceara ceva in instanta...
matusa este sora sotiei,ele vin in linie directa la mostenire impreuna cu sotia socrului daca mai traieste...,actele pot fi atacate oricand in instanta...,nimic nu este sigur fara un contract de vanzare/cumparare la notar
Infara unui drept de creanta , pentru intretinere, modernizare, etc. a apartamentului cu pricina, prietenul nu are nici un drept asupra acelui imobil, intrucat parintii sotiei au dorit inca de la inceput acest lucru, bunul donat sa fie numai al fiicei lor.
Cu atat mai putin poate prietenul sa hotarasca, sa se ingrijoreze , etc. cu situatia juridica ulterioara a apartamentului, daca va ataca sau nu acel act cineva.
Cat despre copilul rezultat din casatorie, acesta va putea beneficia in mod legal de bunurile parintilor dupa moartea acestora, inafara de cazul in care acestia, si mama, si tata, nu isi vor lasa toata averea, prin act de donatie fiului lor.