avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara drept de mostenire a tertilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara drept de mostenire a tertilor

Buna dimineata,
de data aceasta scriu in numele unui prieten. E casatorit de 20 de ani, au impreuna un copil de 12 ani si au decis sa divorteze. in mometul de fata locuiesc in italia, de 2 ani. in romania locuiau intr-un apartament inca de cand s-au casatorit proprietate privata a socrului. acum un an socrul a fost de acord sa treaca apartamentul pe numele fiicei sale. insa nu prin vanzare-cumparare (nu stiu care sunt celelalte posibilitati si repercursiunile lor). prietenul meu se teme ca daca divorteaza rudele sa nu cumva sa isi ceara drepturile in instanta. el personal nu vrea absolut nimic, insa doreste ca proprietatea sa ramana copilului, fara ca matusa sau verisoara sa poata vreodata sa ceara ceva in instanta...
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:15, 21 Septembrie 2011
matusa este sora sotiei,ele vin in linie directa la mostenire impreuna cu sotia socrului daca mai traieste...,actele pot fi atacate oricand in instanta...,nimic nu este sigur fara un contract de vanzare/cumparare la notar
Infara unui drept de creanta , pentru intretinere, modernizare, etc. a apartamentului cu pricina, prietenul nu are nici un drept asupra acelui imobil, intrucat parintii sotiei au dorit inca de la inceput acest lucru, bunul donat sa fie numai al fiicei lor.
Cu atat mai putin poate prietenul sa hotarasca, sa se ingrijoreze , etc. cu situatia juridica ulterioara a apartamentului, daca va ataca sau nu acel act cineva.
Cat despre copilul rezultat din casatorie, acesta va putea beneficia in mod legal de bunurile parintilor dupa moartea acestora, inafara de cazul in care acestia, si mama, si tata, nu isi vor lasa toata averea, prin act de donatie fiului lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat in justitie un contract de vanzare-cumparare simao simao Va rog sa ma sprijiniti cu o opinie: Apartamentul in care locuiesc este proprietatea sotiei mele, dobandit inainte de casatorie prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa bunicilor adelanegreanu adelanegreanu Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre un teren pe care sunt construite doua case, proprietatea bunicului meu. Sotia lui, bunica ... (vezi toată discuția)
Mostenitori imobil al unui parinte casatorit a doua oara sourcherry31 sourcherry31 Buna ziua ! Am dori sfatul dvs. cu privire la urmatoarea situatie: acum cateva zile ,socrul meu impreuna cu sotia sa din a doua casatorie au achizitionat un ... (vezi toată discuția)