avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copii, incredintare, protectie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copii, incredintare, protectie

Incep prin a multumi pentru raspunsurile de la uzufruct, au folosit si azi deja mai avem doar 2 infatisari pana la recuperarea casei.
Dar mai este o problema, situatia minorului: este vorba de un minor de 15 ani abia impliniti de 2 saptamani incredintat mamei. Situatia este foarte foarte grava: mama instiga copilul sa-si enerveze bunica (cea cu uzufructul pe casa, de 70 de ani) pentru a o omora. Ce se poate face, avand in vedere ca fata s-a si apucat de treaba, si-a schimbat idul pe mess in nume.moartea si de cate ori are ocazia o inebuneste pe bunica, o insulta tipa la ea, da muzika la maxim.
Am gasit pe calculatorul ei propozitii de genul: trebuie sa o omoram pe bunica, sa scapam de uzufructul ei si sa traiesc fericita cu mama. Gaby (concubinul mamei), are dreptate, numai daca o omoram vom scapa mai repede de ea si ne va ramane casa noua!
Ce se poate face? Avand in vedere ca e vorba de un minor? Se poate actiona ca instigare la omor? VA rog dati-ne cateva sfaturi! Am fost la Protectia copilului pentru consiliere si mi-au spus ca fara acordul copilului nici macar nu poate fi consiliat de un psiholog. Poate tatal in mod real sa ia copilul in custodie, daca acesta nu intelege pericolul in care se afla? si refuza sa stea cu tattal ei?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 22:14, 9 Septembrie 2008
O plangere impotriva agresorului! Mai ales ca a scris pe calculator! In privinta minorului(este fata sau baiat?) tatal poate sa-si impuna autoritatea chiar daca a fost incredintat mamei!
tudorioan a scris:

O plangere impotriva agresorului! Mai ales ca a scris pe calculator! In privinta minorului(este fata sau baiat?) tatal poate sa-si impuna autoritatea chiar daca a fost incredintat mamei!


Banuiesc ca e asa, dar cum? Am fost la Protectia copilului, la Departamentul de consiliere minori, la Autoritatea Tutelara, toti ridica din umeri! Asteptam pana una alta sa depuna ele marturie ca stau pe drumuri (e o minciuna, stau la concubinul mamei), sa vina cu martori care sustin ca stau pe drumuri si poate asa , cu o plangere la Autoritatea tutelara... vom reusi. Dar prima infatisare va fi abia pe 19 septembrie, si copilul meu nu are cum sa invete, mama nu vrea s avina sa ia macar lucrurile copilului desi am trimis o somatie chiar si prin executor judecatoresc. Ieri a tinut fata in tribunal singura de la 8 la 16, pentru a impresiona judecatorul.
Eu pot vorbi cu fata ca tata, e afiind in proces cu mine si cu mama ei, bunica fetei? Avocatul lor o sfatuieste sa nu zica decat "Lasa-ma in pace! Sunt disperat, copilul sufera in timp ce mama se distreaza cu concubinul!
puteti face o plangere la politie impotriva mamei pentru rele tratamente aplicate minorului in sensul instigarii la omor... dupa ce s-a inregistrat plangerea... tatal ar tb sa faca cerere de reincredintare minor si sa-l ia de la mama si sansele ar fi destul de mari sa reuseasca cu atat mai mult cu cat si concubinul se face vinovat de acelasi tratament fata de minor. in plangere puteti sa-l mentionati si pe acesta pt instigare, intrucat astfel de acte sunt considerate ca acte preparatorii si sanctionate ca atare
Multumesc de raspunsuri, am uitat sa va spun ca voi incerca s afac reclama siteul dumneavoastra pe forumul romanilor din italia si pe cel general al diasporei! Sunt incantat de exactitatea raspunsurilor si de promptitudine!

Acum sa revin: Dar daca copilul se opune? Si doreste sa stea cu mama , avand 15 ani? Mai ales ca este convins ca face binme, isi ajuta mama sa scape de bunica din apartamentul cu uzufruct viager si mai este convinsa de mama ca tatal si bunica sunt cei ce ii vor raul?
:sorry: Inteleg ca nimeni nu stie raspunsul la intrebarea mea? :O

Alte discuții în legătură

Incredintare minor piratu piratu mamei ii este incredintat copilul la varsta la care avea 3 ani conform hotararii judecatoresti. de 8 ani mama traieste in concubinaj impreuna cu concubinul si ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi audiat un minor sub varsta de 10 ani gygygy gygygy fetita mea dupa divort a fost incredintata mamei ei,mar interesa cum sa procedez ca instanta sa-mi audieze fata care nu are decat 7 ani .fata mea decate ori ma ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)