In luna februarie 2011 am castigat procesul in care parat era angajatorul care refuza sa imi achite ajutorul de nastere! Conform sentintei civile angajatorul avea obligatia sa imi achite o suma de bani , respectiv 800 ron!
Angajatorul a ignorat hotatrarea judecatoreasca ! M-am indreptat catre executorul judecatoresc(luna iunie) care mi- a spus ca trebuie sa cerem si investire ! Am cerut si asta , dupa care am depus o cerere la executor in august 2011! Executorul mi-a spus ca inca nu a primit raspuns de la Finante si de la Camera Executoilor Judecatoresti! Intrebarea mea este , daca stie cineva ce pot face in acest caz , deoarece cererea catre aceste doua institutii a fost depusa de acum 1 luna si 5 zile si nu am nici un raspuns.Ce m- a dezamagit in plus este faptul ca eu am platit o taxa la executor in mometul depunerii actelor si acesta m a asigurat ( verbal) ca imi intru in drepturi in aprox 30 zile iar acum da din umeri ptr ca nu a primit raspunsuri!
Ce ma sfatuiti sa fac tinand cont ca angajatorul vea sa inchida firma!
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Intrebati executorul daca a primit sentinta de incuviintare a executari silite. Pentru ca este obligatorie aceasta procedura. Dupa ce acesta are sentinta si in masura in care debitorul nu formuleaza contestatie la executare, poate infiinta poprire pe conturile debitorului ,ori alte actel de executare.
Nu vad rostul Finantelor si al Camerei Executorilor Judecatoresti in privinta executarii silite a unui debitor ... ce raspuns trebuie sa primeasca? ... cred ca va duce cu vorba ...
In final am primit raspuns :( pe care l -am dus eu personal la executor ..l-am scos de la finate si i l -am dat in mana ) Angajatorul are conturi deschise, dar mai tb sa astept o saptamana sa primim raspuns de la banci daca are bani in cont.Am asteptat si am primit alt raspuns de la executor ca nu are bani in cont ci o masina si un magazin.O sa puna proprire pe masina SI sa revin cu telefon peste 3 saptamani.Este normal ?Nu am dreptul sa ii cer executorului sa puna proprire pe marfa ?Nu poAte opri din incasari suma datorata? Daca mai astept 3 sapt se fac 3 luni si inca nu am primit amaratii de bani , iar deja am facut 1 an ( am taiat motul) de cand il reclam si ma lupt sa imi primesc acest ajutor de nastere conform legii .
Din cate stiu eu cu masina a girat la o banca .
Sunt foarte dezamagita de acest executor pentru ca atunci cand i-am platit taxa , cand am depus dosarul si cererea mia- spus ca se rezolva in 2 -3 saptamani si deja au trecut 2 luni si ma mai amana si acum !
Credeti ca ma duce cu vorba executorul?
Ce sfat imi dati?
Buna ziua, Revin iar cu problema mea si am rugamintea sa ma sfatuiti ce sa fac ptr ca executorul ma duce cu vb sa nu spun ca ma minte pe fata.Azi cand am sunat(dupa 3 saptamani )de la secretariat mi s a spus ca dl executor nu poate vorbi cu mine ca nu are program cu publicul saptamana aceasta .De la secretariat mi se spun numai minciuni despre situatia dosarului meu , iar cand intreb ceva din dosar mi se spune ca tb sa astept pana verifica dosarul, desi am asteptat ptr acelasi lucru la telefon aprox 10 min si se facea ca citeste din dosarul meu .Atunci eu mi-am pus o intrebare logica : de unde stie omul acesta situatia dosarului meu daca el nu are actele in fata ?chiar in halul acesta isi bat joc de mine ? Imi puteti spune, in acest caz incotr o sa ma indrept ? Are vreun rost sa merg la Protectia consumatorului sau la Camera Executorilor Judecatoresti? Problema mea este ca in momentul in care am depus dosarul am si platit o taxa in valoare de 89 ron.Sa imi iau adio si de la acesti bani , daca imi scot de la mincinosii acestia dosarul ? Azi am aflat ca executorul se cunoaste cu angajatorul care nu vrea sa imi plateasca suma de bani datorata si imi este teama ca il poate sfatui pe acesta cum sa procedeze ptr a nu-mi plati suma datorata .Nu mi s a adus la cunostinta pana la aceasta data ca angajatorul/debitorul ar fi formulat vreo contestatie la executare .As dori sa stiu daca exista vreun termen in care debitorul poate formula contestatia la executare . Astept raspunsul dvs cu interes ! Multumesc anticipat
1. Depuneti o sesizare catre Colegiul director al Camerei executorilor judecatoresti din care face parte executorul respectiv.
2. Exista un termen in care se poate formula contestatie la executare. Astfel:
Potrivit art.401 c.proc.civ.:
(1) Contestaţia se poate face în termen de 15 zile de la data când:
a) contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestă sau de refuzul de a îndeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, după caz, comunicarea ori înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
c) debitorul care contestă executarea însăşi a primit somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.
(2) Contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă în termen de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.
(3) Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut de alin. 2 nu-l împiedică pe cel de-al treilea să-şi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii.
Executare silita
familistu
fratele meu ieri a aflat de la angajator ca exista un dosar de executare silita pe numele sau de la ceva b.e.j. . din sinpla lecturare a deciziei instantei si ... (vezi toată discuția)