Pentru obtinerea unui certificat de urbanism, primaria imi cere procesul verbal de punere in posesie-copie legalizata, pe langa celelalte documente(cadastru, hotarare judecatoreasca - in copii legalizate). Procesul verbal de punere in posesie lasat de catre executorul judecatoresc este un formular xeroxat completat de acesta la indigo. Notarul nu accepta sa legalizeze acest document. Ce pot sa fac,avand in vedere ca procesul verbal de punere in posesie este din anul 1995, cand executorii apartineau de judecatorii, iar la judecatorie nu mai exista dosarele de executare fiind date la topit.
Cerificatul de urbanism este un document de informare ,poate sa/l solicite orice persoana interesata si pentru eliberarea lui nu este obligatorie existenta actului de proprietate asupra terenului.Daca se insista si va solicita neaparat un act ,prezentati extrasul de informare de la cartea funciara.
Am solicitat certificat urbanism in vederea obtinerii autorizatiei de constructie. Nu inteleg de ce-mi cere acest proces verbal pentru certificatul de urbanism. Actul de proprietate este hotararea judecatoresca.
Daca aveti hotararea judecatoreasca ramasa definitiva o prezentati atasata cererii pentru autorizatia de construire.La eliberarea certificatului de urbanism este bun extrasul de carte funciara,asta daca aveti intabulat terenul pe care vreti sa construiti.Autorizatia de construire nu se emite decat pe numele proprietarului de teren pe care se amplaseaza constructia.Daca exista o hotarare judecatoreasca,nici nu mai trebuie sa prezentati acest proces verbal.