avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare contract de munca

Buna ziua. Ma interezeaza sa aflu data limita pana la care mai pot incheia un nou contract de munca pe luna septembrie si inregistra la ITM, pentru a avea continuitate in munca in cazul concediului de maternitate. Mentionez ca incepand cu 1 sept a incetat contractul la vechiul loc de munca.din cate stiu se iau in calcul veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nasterii dar trebuie sa am cel putin jumatate din luna lucrata
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:44, 10 Decembrie 2011
contractele individuale de munca nu se mai inregistreaza la ITM iar incheierea lor retroactiva nu mai este posibila.
Chiar daca contractele de munca nu se mai inregistreaza la ITM asta nu exclude obligatia de a le declara in REVISAL. Astfel, ca si colegul de mai sus, contractul nu poate fi incheiat retroactiv decat daca sunteti dispus sa platiti amenda pentru nedeclarare la timp in Revisal. In cazul in care nu doriti sa platiti amenda, in primul rand se face vizita la medicul de medicina muncii pentru a obtine un certificat medical prin care persoana respectiva este declarata apta de munca (acest certificat trebuie obtinut inainte de semnarea contractului de munca intrucat, in caz contrar, contractul ar putea fi lovit de nulitate). Contractul de munca trebuie declarat in REVISAL si acesta din urma trebuie transmis in forma electronic cel tarziu cu o zi lucratoare inainte de inceperea activitatii.
ioan-s a scris:

..... Mentionez ca incepand cu 1 sept a incetat contractul la vechiul loc de munca.din cate stiu se iau in calcul veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nasterii dar trebuie sa am cel putin jumatate din luna lucrata


Intr-adevar, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa fi realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile asimilate.
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile asimilate.
Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut mai sus. (art.4 alin.1 -3 din OUG nr.111/2010).

Va rog frumos sa imi spuneti daca este posibil ca sa inregistrezi un Contract de Munca retroactiv? Este vorba despre un contract care ar trebui inregistrat in august 2011 si acum suntem in decembrie. Firma este de acord.

Va multumescu mult,

Sergiu

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma indoiesc ca exista vreo firma care sa riste amenda contraventioanala de 10.000 de lei pentru primirea la munca a unei persoane fără transmiterea la inspectoratul teritorial de muncă a registrului completat cu toate elementele contractului individual de muncă, anterior inceperii activitatii acesteia...

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului Elena Caldararu Elena Caldararu Buna ziua!Situatia mea este urmatoarea am lucrat cu carte de muca 3 luni di sept 2009 pana in ian 2010 la o firma apoi din sept 2010 pana in iunie 2011 la alta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil luciana1984 luciana1984 Am vreo sansa sa primesc indemnizatia crestere copil daca in ultimile 12 luni nu am lucrat aprox o luna?? cum pot afla exact perioada in care am avut contract ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca jesse25 jesse25 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Pe decizia de incetare a contractului meu de munca scrie ca sunt angajata de la data ....pana la data 17.10.2016. Eu ... (vezi toată discuția)