avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua
Parintii mei au avut o casa pe care au mostenit-o de la parintii lor fara a avea acte. Acum eu vreau sa fac mostenirea si as dori indrumari :
-eu sunt unicul lor copil
Ce trebuie sa fac in continuare ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:06, 21 Septembrie 2011
Trebuie sa mergeti la notariatul in a carui raza se afla ultimul domiciliu al defunctului care a decedat cel din urma si sa dezbateti mostenirea dupa bunici precum si dupa parinti- o singura procedura. Se elibereaza certificatul de mostenitor care constituie titlu de proprietate pentru bunurile dobandite prin mostenire.
Atentie insa daca de ka decesul bunicului a trecut mai bine de doi ani veti plati impozit de 1% pe masa succesorala. Sunt succesiuni successive se rezolva intr un singur certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Daca parintele moare si are conturi la banci, ce se intampla cu banii? bucur_adriana bucur_adriana Daca parintele are un copil, acesta nefiind imputernicit pe conturile parintelui, de asemenea parintele nu are testament, dupa moartea acestuia ce se ... (vezi toată discuția)
Succesiunea obligatorie olyy23 olyy23 Buna ziua ,bunicul meu a decedat in 1974 iar bunica mea a decedat in februarie 2011,bunica mea nu a facut succesiunea, am vorbit cu o prietena care mi-a spus ... (vezi toată discuția)