avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general LIVRARE DE MARFA IN SPANIA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

LIVRARE DE MARFA IN SPANIA

am un en-gross si am vandut marfa la o firma din spania
eu sunt platitor de tva si clientul la fel..
ce obligatii am?
va rog mult sa ma ajutati...
am facturat cu tva ...e ok?
Cel mai recent răspuns: armeniaD , utilizator 16:02, 21 Septembrie 2011
Operatiunea se numeste livrare intracomunitara si pentru realizarea ei ,in primul rand trebuie sa va inregistrati in registrul operatorilor intracomunitari( vezi site-ul anaf) si ulterior sa livrati marfa.Facturarea nu se face cu tva, fiind asa zisa exonerare de tva .In plus de celelalte declaratii, intocmiti lunar si declaratia 390( cu achizitiile/livrarile intracomunitare) si dupa ce atingeti un anumit prag ( nu-l stiu pe moment, parca 10 000eur) depuneti si declaratia intrastat. Sper sa nu fi uitat in mare , nicio obligatie.
1) cred ca ati verificat in VIES-(pentru verificarea codului de platitor) nu?
2) exportul in state membre UE este scutit deTVA conf.art.143.din cf.
3) factura este scutita de tva(prt.transport la extern se face-INVOICE si PACKING LIST)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 din 2010 ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele: Sunt societate de import-export in regim de lohn.( platitor de tva in Romania) achizitionez ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare intracomunitara deceneum deceneum Buna ziua. Detin o firma platitoare de TVA , in Romania. Activitate actuala a firmei o reprezinta importul de marfa-imbracaminte (in special rochii ) din ... (vezi toată discuția)
Factura avans livrare intracomunitara nicovero nicovero Firma la care lucrez a emis o factura de avans catre o firma din Italia in luna sept. 2009.Mentionez ca a facut si plata la 3 zile, dar livrare efectiva a ... (vezi toată discuția)