avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura proforma achitata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura proforma achitata

In urma cu un an am achitat o factura proforma insa pana in prezent furnizorul nu mi-a livrat marfa si nici nu vrea sa-mi returneze banii. Pot formula o cerere de somatie de plata in baza acestei facturi proforme?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: reby , utilizator 14:32, 29 Septembrie 2011
Trebuie intai sa-l notificati sa va restitie suma. In cazul dvs nu este cazul clasic al neachitarii unei facturi , ci situatia speciala a neexecutarii de catre vanzator a obligatie corelative de livrare a marfurilor achitate in avans.
Prin urmare trebuie sa-l notificati pentru a rezilia contractul pentru neexecuatre solicitand returnarea sumei.
~ Conținut șters la cerere ~
Trimiteti o Notificare in care solicitati returnarea sumei achitate (pana cel tarziu la data de ....., in contul ..... , deschis la banca....) intrucat aceasta reprezinta plata nedatorata, in caz contrar veti introduce actiune in restituirea platii nedatorate (Art. 992-997 C. Civil)
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

katolika a scris:

Trimiteti o Notificare in care solicitati returnarea sumei achitate (pana cel tarziu la data de ....., in contul ..... , deschis la banca....) intrucat aceasta reprezinta plata nedatorata, in caz contrar veti introduce actiune in restituirea platii nedatorate (Art. 992-997 C. Civil)

De acord , dar dupa cate inteleg firma a dat faliment si in acest caz nu poate sa mai aiba adresa postala.
De aceea am indicat cautarea prin Cam de Com si Indistrie a Romaniei , care anume firma a preluat firma falimentara si implicit si datoriile acesteia.

De unde ati inteles ca firma a dat faliment?

Lasand la o parte asta "cautarea" la care va referiti se va face prin Oficiul Registrului Comertului, cred ca faceti o confuzie intre cele 2 institutii.

Alte discuții în legătură

Proforma platita, marfa nelivrata Zaho Zaho Buna ziua! In urma cu ceva timp am facut o comanda pentru care am primit o factura proforma. Pentru a-mi livra marfa am fost nevoit sa platesc acea proforma. ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata sau.....? iacobcristian iacobcristian Buna ziua am platit suma de 25.000 E+TVA unei firme pe baza unei facturi proforme emisa de alta firma.Este vorba de plata unui avans ptr. un apt.pe care ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata - probleme facturi Ioana-Roxana Ioana-Roxana Buna ziua! Firma in cadrul careia imi desfasor activitatea a furnizat marfa, timp de doi ani de zile, altei persoane juridice. Debitoarea a platit o parte din ... (vezi toată discuția)