avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Buna ziua,
am un cunoscut/amic "X" care a fost prins conducand fara permis,pe un drum public din cartier(straduta dintre blocuri), accidentand usor o persoana care circula neregulamentar. Insa amicul meu "X" a cazut de comun acord cu persoana accidenta, aceasta din urma n-a mai facut plangere impotriva lui. In timpul conducerii fara permis in masina se afla un alt prieten de-al sau "Y" care avea permis, masina fiind a unchiului acestuia.De asemenea, amicul meu "X" se afla in timpul efectuarii scolii de soferi, urmand sa dea proba practica. Mi-ati putea spune ce poate sa pateasca? Mentionez ca nu a mai avut probleme cu politia niciodata.
Va multumesc, anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:57, 21 Septembrie 2011
a comis o infractiune pedepsita cu inchisoare de pina la 5 ani (sper ca niu gresesc).
Insa nu se poate sa scape cu suspendare, avand in vedere ca este la prima abatere? Mai poate sa dea ptr permis?
DUPA UN AN DE LA HOTARAREA JUDECATOREASCA DEFINITIVA!PE TOTAL DUREAZA CAM 2 ANI
Va scapa cu suspendare in mod sigur dar faptul ca a comis o infractiune in perioada in care se afla in cursul efectuarii scolii de soferi il face sa sara peste acest moment si sa nu mai poata sa dea examen in cursul urmatorului an cel putin, deoarece mai poate depune actele pentru obtinerea permisului doar dupa un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fara permis si cu alcoolemie de 0.08 in aerul expirat dutu61 dutu61 am condus fara permis si am avut o alcolemie in aerul expirat de 0,08.acum a fost bagat dosarul la judecator si astept sa ma cheme.in acest moment trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis de conducere Another14 Another14 Buna ziua! Sambata seara in jurul orei doua dimineata am fost prins de politie, prietena mea conducand masina mea, fara permis, iar eu pe scaunul din ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)