avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa imi bag cartea de munca cu un program de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa imi bag cartea de munca cu un program de 2ore/zi?

Buna ziua, sunt asociat unic la firma, pot sa imi fac carte de munca cu un program de 2 ore pe zi? Care sant avantajele si dezavantajele? Daca vine vreun control poate sa se lege de acest fapt ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 21 Septembrie 2011
Cartile de munca nu se mai folosesc incepand cu 01.01.2011.Puteti sa incheiati pt.dvs.un Contract individual de Munca cu fractie de 2h/zi.
Cartea de munca puteti doar sa o bagati in sertar, acasa.
Puteti in schimb sa incheiati contract individual de munca cu 2 ore/zi ca administrator, daca nu aveti deja unul.
Mai cautati pe acest forum, s-au mai dat raspunsuri la acest subiect.
@ana_cer nu este obligatoriu sa incheie CIM ca si administrator.Administrator al societatii s-ar putea putea sa fie deja utilizatorul si in acest caz functia poate fi in functie de calificarile profesionale,director,etc.
Puteti sa incheiati c.i.m. cu timp partial de 2 ore/zi ... singurul dezavantaj este in cazul in care doriti sa beneficiati de somaj , in rest, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim minim o ora pe luna pentru servicii contabile cristina_71 cristina_71 Buna seara. Intrebarea mea este daca pot sa fiu angajat pentru servicii de contabilitate cu o ora pe luna .Conform Codului muncii poti fi angajat pentru ... (vezi toată discuția)
Care sunt dezavantajele unui contract part-time de 2h/luna dariusstefan dariusstefan Buna ziua, Urmeaza sa ma angajez la o firma nou infiintata si mi s-a propus ca salariu pe cartea de munca sa fie mai mic datorita investitiilor care se vor ... (vezi toată discuția)
Inchidere carte de munca vali7111 vali7111 Am contract de munca cu norma intreaga 8 ore/zi la un angajator unde este si cartea de munca. in afara de acest contract mai am iun contract de munca cu ... (vezi toată discuția)