avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM minim o ora pe luna pentru servicii contabile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM minim o ora pe luna pentru servicii contabile

Buna seara. Intrebarea mea este daca pot sa fiu angajat pentru servicii de contabilitate cu o ora pe luna .Conform Codului muncii poti fi angajat pentru timpul respectiv cu conditia sa se respecte salariul corespunzator fractionarii respective, nu stiu daca exista si alte reglementari in aceasta privinta pentru contabili.
Cel mai recent răspuns: cristina_71 , utilizator 19:46, 1 Aprilie 2014
Intr-adevar, asa este . Puteti fi incadrat cu c.i.m. cu timp partial de o ora/sapt cu conditia de a respecta nivelul salariului minim de incadrare.

Art.164 alin.2 C.mun. : Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
Unde doriti sa va desfasurati activitatea? Veti opera si in Revisal?
Puteti incheia un CIM cu 1h/luna, dar v-a trebui sa va asigurati ca intreaga activitate pe care o veti indeplini la firma nu depaseste 1h/luna. Orele suplimentare sunt interzise in cazul CIM cu timp partial.
Pt un inspector de munca experimentat e usor sa dovedeasca efectuarea unor ore suplimentare.
activitatea o desfasor acasa , cu contract de munca acasa
Incheiati un CIM cu munca la domiciliu.
As dori sa stiu daca pot sa am mai multe contracte cu timp partial si sa nu am trecut in niciunul functia de baza.Este obligatoriu sa fie trecuta intr-un contract?

Alte discuții în legătură

Cumul de functii mihialescu mioara mihialescu mioara Solicit o informatie cu privire la cumulul de functii la acelasi angajator. Daca are un CIM cu timp de munca 8h pe zi, pentru cel de-al doilea CIM pe care ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi bag cartea de munca cu un program de 2ore/zi? ina 64 ina 64 Buna ziua, sunt asociat unic la firma, pot sa imi fac carte de munca cu un program de 2 ore pe zi? Care sant avantajele si dezavantajele? Daca vine vreun ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru flexibil intr-o firma ct59mdi ct59mdi Daca se lucreaza doar doua ore intr-o luna pentru o societate (in medie, uneori chiar 10-20 ore/luna), cum poate fi angajat un om, exista vreo specificatie in ... (vezi toată discuția)