avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... plangere impotriva incheierii de carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

plangere impotriva incheierii de carte funciara

Buna ziua,

Am cumparat un imobil. Ulterior am intentionat sa-l aduc aport in natura intr-o societate comerciala in care sunt unic asociat. In acest sens am incheiat in forma autentica un act aditional la contractul de vanzare cumparare al imobilului dar m-am razgandit si nedorind sa-l mai introduc in patrimoniul firmei nu am mai depus actele necesare la Registrul Comertului.
Problema este ca, in urma incheierii actului aditional, notarul a trimis catre Cartea Funciara cererea de intabulare, in numele societatii comerciale.
In acest moment incerc sa instrainez imobilul, dar pentru acest lucru trebuie sa obtin extrasul de carte funciara pe numele meu (persoana fizica) si nu al societatii, asa cum figureaza in prezent inscris la CF.
La RECOM, in certificatul constatator, evident nu apare imobilul in cauza.
Am formulat initial o actiune in rectificare a CF care mi-a fost respinsa si ulterior apel, de asemenea respins.
Ce solutie imi sugerati pentru a obtine rezultatul final si anume vanzarea imobilului?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Vanzarea locuintei fara acordul partenerului legitim insresuma insresuma Doi parteneri aflati intr-o relatie oficiala au dobandit de-a lungul casatoriei, prin cumparare de la societatea unde lucrau, o locuinta data cu chirie de ... (vezi toată discuția)
Inscrierea privilegiului laura4u78 laura4u78 Am cumparat un teren cu bani imprumutati. In actul de vanzare cumparare nu este specificat acest lucru dar am dat o declariatie la notar care suna cam asa: Am ... (vezi toată discuția)
Bun imobil aflat in patrimoniul unei pfa desfiintate Utilizator500 Utilizator500 Buna ziua! Cu sincera convingere ca ma veti ajuta cu unele informatii utile, va prezint urmatoarea situatie: - in anul 2008 PFA al carei titular ... (vezi toată discuția)