avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscrierea privilegiului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscrierea privilegiului

Am cumparat un teren cu bani imprumutati. In actul de vanzare cumparare nu este specificat acest lucru dar am dat o declariatie la notar care suna cam asa: Am primit suma de...cu care am cumparat terenul. Am facut aceasta intelegere deoarece Dl. fiind cetatean strain nu poate dobandi proprietati, in realitate el dorid sa cumpere acest teren. Sunt de acord cu inscrierea privilegiului Dl..asupra imobilului conform art 1737 pct. 2 cod civil...
As dori sa stiu daca pot vinde acest teren si ce ii datorez D-lui.

Cel mai recent răspuns: laura4u78 , utilizator 15:27, 18 Iulie 2013
Nu l puteti instraina decat cu acordul sau....acel privilegiu este o sarcina ce greveza imobilul. Domnului D II datorati suma imorumutata pentru care s a inscris acel privilegiu, daca domnul nu o primeste dvs puteti consemna acea suma pe numele dansului si sa radiati privilegiul putand apoi vinde imobilul.
Privilegiul nu este inscris in caretea funciara. Este o simpla declaratie data la notar.
Notarul are oblgatia de a nota acea declaratie. Ati scos un extras CF de informare sa vedeti daca figureaza?
Am scos extras CF si nu figureaza nimic acolo. Acum sunt chemata in judecata ca intimat - "plângere împotriva încheierii de carte funciară (Art.52 alin.2 Legea nr.7/1996)". Imi iau avocat sau ma duc acolo personal cu extras CF si contract vanzare cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobil ContSters83983 ContSters83983 Buna ziua!Am aflat de curand ca am un privilegiu inscris pe imobil atunci cand am dorit sa il vand.Privilegiul ar fi fost inscris in anul 2000.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Speta legata de vanzare autentificata si probleme cu titlul stefanpopovici stefanpopovici Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea speta si va rog sa ma ajutati. Vreau sa cumpar o casa cu teren care are urmatoarea situatie: Casa este din 1967.In 1985 ... (vezi toată discuția)
Privilegiul vanzatorului... ContSters4579 ContSters4579 ...daca la cumpararea dreptului de proprietate asupra unui imobil nu este nevoie de prezenta ambilor soti considerati ca in cazul in care pretul nu se achita ... (vezi toată discuția)