avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redeschidere proces dupa 12 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redeschidere proces dupa 12 ani

buna ziua.
in urma cu 10- 12 ani am avut un proces cu mama mea si surorile mele pentru a imi sparge un contract de intretinere incheiat intre mine si mama mea, in urma caruia ramaneam singurul mostenitor.
surorile au luat-o pe mama din casa parinteasca si mi-au intentat proces, in urma caruia am castigat in prima instanta, deoarece am demonstrat cu martori ca mi-am achitat toate datoriile de intretinere si ca mama a plecat de buna voie la surorile mele, iar inainte de a face recurs mama a murit.
avand in vedere ca mama nu mai locuia in casa cu mine, surorile mele au refuzat sa ma lase sa o ingrop si sa ma ocup de obligatiile de inmormantare.
la momentul respectiv nu am stiut ca trebuie sa imi fac hotararea definitiva si irevocabila, iar acum dupa aproximativ 12 ani de investitie in casa si in terenuri surorile au redeschis procesul de spargere a contractului de intretinere, proces admis de instanta de judecata de la Tg-Jiu.
care este procedura in acest caz si cum pot sa combat acest proces.

Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 08:27, 23 Septembrie 2011
Urmeaza sa va aparati,pe fondul cauzei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
In fapt, s-a deschis o actiune succesorala. Conform codului Civil si surorile au dreptul la o parte din succesiune. Trebuie sa ve supuneti actiunii deschise de surori, sa va aparati, sa aduceti martori...instanta v-a decide si...dvs + surorile, o sa respectati Hotararea instantei .
problema este ca pe timpul cat traia mama a fost facuta succesiunea iar surorile au renuntat toate in favoarea mea pentru ca eu sa o ingrijesc pe mama. iar inainte sa moara mama au inceput pretentiile lor
am observat ca ati editat raspunsul. sa inteleg ca nu se aplica exceptia care mi-ati spus-o?
Daca succesiunea a fost deschisa, inseamna ca aveti un certificat de mostenitor. In acest sens se intelege ca acel contract de intretinere reprezinta o garantie fata de surori ca ve-ti avea grija de mama? Scuze, dar ceva nu se leaga ! Daca intradevar aveti certificat de mostenitor si surorile au renuntat in favoarea dvs. o sa aveti castig in instanta.

Alte discuții în legătură

Partaj intre frati/surori locuinta la tara Ramona Floari Ramona Floari Buna ziua, Daca 2 frati, care parintii au murit acum 39 de ani (tata) si acum 7 ani (mama), au o casa la tara, fata este plecata de 25 ani in Germania ( a ... (vezi toată discuția)
Proces redeschis dupa 13 ani ioanapirvulet ioanapirvulet unde se depune plangere si care este procedura de urmat in potriva avocatului care acum 13 ani a fost angajat de surorile mele pentru a imi sparge contractul ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata run2me run2me In urma cu 7 ani cand tatal meu a murit am ajuns la un inteles verbal cu surorile mele ca daca eu ma ocup de inmormantari,pomeni,intretinerea proprietatii,sa o ... (vezi toată discuția)