avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de dispozitiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de dispozitiv

Care sunt conditiile pentru ca sporul de dispozitiv sa se obtina retroactiv, ca orice drept salarial, in urma cu 3 ani ? (angajatii din unele primarii au obtinut retroactiv acest spor, iar unele nu)
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
sanda1956, utilizator
Cel mai recent răspuns: danika , utilizator 15:49, 14 Ianuarie 2009
Se actioneaza in contencios primaria
Prin hotarare judecatoreasca!
Avem precedent pe magistrati care au obtinut singuri, prin hotarari date de ei pentru ei, o sumedenie de sporuri pe mai multi ani in urma.
Incercati, poate castigati!
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va intreb : trebuie sa cerem in instanta acordarea sporului cu 3 ani in urma,sau ca orice drept slarial se acorda direct cu trei ani in urma (binentele daca s-a castigat in instanta acordarea dreptului)
Va spun un caz concret.
In 2004 eram contabil sef la o primarie din Iasi.
La un moment dat, ne-am "trezit" si noi ca altii de la alte primarii luau sporul, iar noi nu.
Cum am procedat: s-a facut proiect de hotarare pentru a fi supus aprobarii consiliului local. S-a aprobat de acesta.
Apoi am asteptat de la Institutia prefectului "validarea", stit ca toate hotararile de CL sunt "aprobate" de Prefect, daca nu e conforma hot. o intoarce. Noi avand bani suficienti prevazuti la cap. 50, ch. cu personalul, primarul a dat decizie prin care a inceput sa se acorde sporul.
sanda56 a scris:

va intreb : trebuie sa cerem in instanta acordarea sporului cu 3 ani in urma,sau ca orice drept slarial se acorda direct cu trei ani in urma (binentele daca s-a castigat in instanta acordarea dreptului)

Da, în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate , trebuie introdusa actiunea la instanta.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale pentru bugetari Mircea Peres Mircea Peres Toti cei care lucram in sectorul bugetar stim ce salarii mizere avem .... exemplu concret , sunt consilier juridic pentru Municipiul Arad,asistent 2, iar ... (vezi toată discuția)
Restituire sume necuvenite constatate de camera de conturi vivi50 vivi50 printr-o decizie a curtii de conturi s-a stabilit ca s-au acordat unele drepturi de natura salariala personalului din cadrul institutiei ( spor de calculator, ... (vezi toată discuția)
Dispozitie ordonator de credit anulata in instanta cadarugeorgeta cadarugeorgeta am o problema si va rog sa ma ajutati, pe scurt: am castigat un spor prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, a venit Curtea de Conturi si a ... (vezi toată discuția)