:hm:sunt casnica din iunie 2004...trebuie sa justific asta cu adev de la reg comertului, cu alte 5 adeverinte de la circa financiara pt ultimii 5 ani si apoi sa mai platesc si din urma pe 6 luni??? :(( Dar sotul meu are o asigurare valabila in toata Europa, lucreaza intr-o tara UE si suntem trecuti eu si copiii ca si coasigurati, ce fac...am vreo sansa sa beneficiez de serv medicale gratuite in Romania? multumesc !
ART. 2
(1) Calitatea de asigurat o au toti cetatenii romani cu domiciliul in tara, precum si cetatenii straini si apatrizii care au solicitat si au obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara sau au domiciliul in Romania si fac dovada platii contributiei la fond, in conditiile legii si ale prezentelor norme metodologice.
(2) Calitatea de asigurat inceteaza odata cu pierderea dreptului de domiciliu sau de sedere in Romania, cu decesul sau cu declararea judecatoreasca a mortii asiguratului.
(3) Drepturile de asigurare inceteaza dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei.
Ordin Nr. 617 din 13 august 2007
Intru-cat sotul dumneavoastra nu are sedere in Romania si in plus nu poate face dovada cotizarii la CNAS nu beneficiati de calitatea de coasigurat .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Asigurare cnas
kmmy
BUNA SEARA,
as dori sa stiu care sunt actele necesare incheierii unui contract cu CNAS in urma caruia sa pot benefecia de o asigurare de sanatate pe un an ... (vezi toată discuția)