avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asigurarea medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asigurarea medicala

Buna ziua, puteti sa imi spuneti va rog cat timp mai e valabila asiguararea medicala dupa lichidare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 9 Septembrie 2015
Potrivit art. 2 din Normele metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate aprobate prin Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 617 din 13 august 2007 :
(1) Calitatea de asigurat o au toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară, precum şi cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi au obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară sau au domiciliul în România şi fac dovada plăţii contribuţiei la fond, în condiţiile legii şi ale prezentelor norme metodologice.
(2) Calitatea de asigurat încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România, cu decesul sau cu declararea judecătorească a morţii asiguratului.
(3) Drepturile de asigurare încetează după 3 luni de la ultima plată a contribuţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea medicala a rezidentului intr-o tara ue pompagiu pompagiu Tatal meu este pensionar militar al statului roman. De vre-o 3 ani locuieste cu mine in Grecia,cu forme legale,nu ca turist. Ce se intimpla cu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate persoana fara venituri gbora gbora :hm:sunt casnica din iunie 2004...trebuie sa justific asta cu adev de la reg comertului, cu alte 5 adeverinte de la circa financiara pt ultimii 5 ani si apoi ... (vezi toată discuția)
Asigurare cnas kmmy kmmy BUNA SEARA, as dori sa stiu care sunt actele necesare incheierii unui contract cu CNAS in urma caruia sa pot benefecia de o asigurare de sanatate pe un an ... (vezi toată discuția)