avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema oarecum delicata.Este vorba de sora cea mare a mamei care a fost infiata mica (cred ca prin 1935)si care, ulterior s-a casatorit fara a avea copii.Intrebarea este daca mama o poate mosteni pe matusa? Din ceea ce am citit, inteleg ca daca adopţia a fost cu efecte restrînse, rudele naturale pot mosteni adoptatul.Nu stiu exact cum a fost facuta adoptia in acei ani, cert este ca in buletinul matusii figureaza la parinti numele parintilor naturali .La acest moment unchiul traieste dar, as vrea sa stiu care este ordinea succesorala daca nu v-a mai fi el sau daca v-a muri matusa prima??
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:24, 26 Septembrie 2011
cel mai corect si eficient mod de rezolvare ESTE legatura cu un avocat sau notar . prea incurcate drumurile spre succesiune in problema dtr. bafta.
Va multumesc foarte mult.
in functie dupa cum adoptia a fost cu efecte restranse sau cu efecte depline, se va stabili vocatia succesorala la succesiunea matusii.
urat din partea dvs. sa va faceti socoteli pe averea matusii care este in viata inca !
atitudinea dvs. mi-a reamintit scena din filmul "zorba grecul", cu straina care nici nu murise inca si toata lumea se batea pe bunurile dansei !
vb. lui Mircea Badea "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".
Ideea este ca eu am grija de ea si altii isi fac socotelile pe averea ei.Si, asa cum este normal, trebuia sa cunosc legal care sunt drepturile mele.
Urat din partea dvs ca faceti afirmatii fara a cunoaste amanuntele!!!Atitudinea dvs imi aminteste de ziarele noastre de scandal care isca discutii doar dand cu presupusul asupra unor aspecte pe care nu le cunosc in profunzime!!
buna ziua.
raspunsurile si sugestiile pe acest forum le primiti , strict la obiect.
dvs ati postat o situatie, eu v-am raspuns privind acea situatie.
daca vreti sa primiti raspunsuri concrete, ar trebui sa detaliati de la bun inceput , nu sa postati doar o parte a problemei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de infiere la succesiune so2ro so2ro Buna seara, Urmeaza sa deschidem o succesiune, defunctul intrand in familia noastra in urma infierii cu foarte multi ani in urma ( aproximativ 50 ani ) Din ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii burdusel liviu burdusel liviu cum trebuie sa procedez pentru a reusi sa-mi fac acte pe casa in cazul in care:casa a fost cumparata de tatal meu in1954 impreuna cu prima sotie, au construit ... (vezi toată discuția)
Drepturi ce se pot dobandi daca esti infiat sicaadrian sicaadrian Care este diferenta intre infiere cu drepturi depline si cea fara drepturi depline .Eu am fost infiat de tata la varsta de 26 ani.Anul acesta se face ... (vezi toată discuția)