avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ,copil minor,cand unul din soti se opune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ,copil minor,cand unul din soti se opune

sotia doreste divortul, iar eu nu. avem 2 copii minori. Sotia a introdus actiune de divort, cu toate ca intreaga familie ( socrii, frate, cumnata) nu au gasit justificata actiunea de divort. As dorii sa stiu daca eu ma opun divortului ( fiind convins ca nu am nici o culpa, nu mi-am neglijat sotia, copii, nici una din responsabilitatile de sot si parinte) divortul poate fi admis.
Parerea noastra ( a familiei) este ca sotia mea sufera o depresie datorita faptului ca a sta acasa 4 ani ( concediu de crestere a copiilor), ea fiind o persoana f activa.
Cred ca hotararea sotiei este luata pe fondul unui stres acumulat, si nu pe o motivatie realista.
Cel mai recent răspuns: nvlad , utilizator 13:55, 23 Septembrie 2011
Daca va opuneti divortului faceti intampinare si precizati toate aceste aspecte. Din pacate, chiar daca dvs va opuneti divortului, instanta va pronunta divortul daca va constata ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate, si continuarea casatoriei nu mai este posibila. Aceste aspecte trebuie sa rezulte neechivoc din probele administrate in cauza - martori, interogatorii etc.
intampinarea trebuie sa o fac inainte de termenul din citatie, sau la momentul la care trebuie sa ma prezint?
Daca am fost chemat la autoritatea tutelara si nu ma prezint care sunt consecintele?
Va multumesc anticipat
Intampinarea trebuie sa o depuneti cu 5 zile inainte de primul termen de judecata, dar o puteti depune si in ziua judecatii. Trebuie sa va prezentati la autoritatea tutelara, sunteti chemat pentru ca asistentii sociali sa afle cum va comportati cu copii, cum sunt ei ingrijiti etc. Obiectul chemarii dvs la autoritatea tutelara este pentru a se intocmi ancheta sociala privind incredintarea copiilor minori. Nu are niciun fel de consecinta acest lucru cu conditia ca dvs sa aveti un comportament corespunzator fata de copii dvs. Daca mama a cerut incredintarea copiilor catre ea, trebui sa specificati asistentilor sociali de la autoritatea tutelara daca va opuneti sau nu acestei solicitari, iar daca doriti si dvs sa va fie incredintati copii trebuie sa specificati acest lucru si in fata instantei - prin cerere reconventionala care se depune odata cu intampinarea si in fata autoritatii tutelare. In acest caz trebuie sa demonstrati celor de la autoritatea tutelara si instantei de judecata ca aveti toate mijloacele materiale si morale pentru cresterea si educarea copiilor.
Va multumesc inca odata.
Intrebarea privind autoritatea tutelara era, legata de adresa primita in care este specificat faptul ca daca "nu ma prezint nu vor fi intrunite conditiile procedurale privind finalizarea procesului".
Prin neprezentarea mea se poate amana termenul de judecata, sau ce anume?
Eu depun efort in continuare ( impreuna cu restul familiei ei) sa o convingem sa renunte la divort.
Sincer nu stiu ce insemnatate poate avea acea metiune. Incercati sa studiati si dosarul instantei si acolo veti afla ce a dispus instanta de judecata in cursul acestui proces, si care este motivul pt care sunteti chemat la autoritatea tutelara. Autoritatea tutelara exercita de fapt dispozitiile date de instanta de judecata. O alta posibilitate pentru usurarea situatie dvs este sa va angajati un avocat care sa studieze problema si sa actioneze pt interesele dvs.

Alte discuții în legătură

Divortul gabygaby202000 gabygaby202000 Buna ziua ! As dori sa intreb pe cineva, urmatoarea problema : Sunt casatorit, si am doi copii minori. In cazul in care sotia intenteaza actiune in instanta de ... (vezi toată discuția)
Amanare sau nepronuntare divort escape2009 escape2009 Buna ziua ! Sotia mea a intentat divort, cu prima prezentare maine. Ea in cerere a trecut ca sunt si eu de acord dar nu este asa . Imi iubesc sotia si o ... (vezi toată discuția)
Se poate acorda divortul cand eu nu pot fi prezent la proces? tmihai2010 tmihai2010 eu nu sant in tara,ier sotia a intentat divort.avem 2 copii si drept sa va spun nu e un motiv anume ptr divort.nici nu prea sant de acord cu asta.fiecare avem ... (vezi toată discuția)