Buna ziua !
Sotia mea a intentat divort, cu prima prezentare maine. Ea in cerere a trecut ca sunt si eu de acord dar nu este asa . Imi iubesc sotia si o apreciez si deasemenea si fetita noastra de 7 ani pe care o ador . In cuplul nostru au fost mici discutii ( ca peste tot ) , insa ea este foarte sensibila si are stilul ca la arice discutie trebuie sa ne despartim sau sa divortam . Mentionez ca suntem casatoriti de la 19 ani ( 1990 ) , si in 2000 ea a mai introdus odata actiune de divort care s-a finalizat , dar dupa 4 luni de la pronuntare m-a cautat si cateva luni mai tarziu ne-am impacat si recasatorit . Acum istoria se repeta dar e la mijloc si si fetita noastra adorabila , iar eu tin la sotia mea . Din pacate in ultimul an au fost o serie de evenimente rele incepand ( cronologic ) cu moartea catelui ( pe care il iubea , moarte bunicii care a crescut-o pe sotia mea , la cateva luni moartea mamei ( sotiei ) care suferea de cancer iar a doua zi dupa inmormantare tatal sotiei a avut o atitudine prin care si-a renegat fata , si desi sotia a facut tot posibilul sa se impace cu el au fost intre ei multe scandaluri care care au depasit limitele relatiei tata - fiica . Toate acestea au facut-o sa fie foarte afectata si desi i-am fost alaturi s-au rasfrant si asupra casniciei noastre facand-o s-o vada intr-o lumina pesimista . As dori sa nu se mai ajunga ca in 2000 la pronuntareadivortului, ca apoi sa ii revina sentimentele bune . De aceea as dori sa stiu urmatoarele :
1. Cum se poate amana sau prelungi pronuntarea divortului ( cu care nu sunt deacord ) pentru a-i lasa cat mai mult timp sotiei sa isi revina psihic din evenimentele traite ?
2 . Deoarece i-am spus ca nu sunt de acord , ea a spus ca va spune instantei ca nu va pune nici un martor ci doar va enunta ea ca nu ne potrivim si nu va da nici un amanunt . In conditiile in care ea de multe ori o vad ca ezita exista posibilitatea ca fara martori sau sustinerea cu argumente instanta sa anuleze cererea ei de divort ?
3 Exista alte mijloace prin care daca ea nu doreste sa isi sustina cerea cu tarie sau argumente sa ii fie respinsa cerea ?
4. In cazul in care ea nu va sustine decat nepotrivirea fara sa argumenteze si fara martori instantei ii este suficient ca in conditiile in care eu tot nu sunt de acord si este si un copil la mijloc , sa finalizeze cererea prin pronuntarea divortului si anularea casatoriei ?
5. Pot sa fac ceva asfel incat daca ea ezita si nu sustine suficient cerea sa se anuleze cerea ei ca nefundamentata ?
in primul rand sotia dvs nu poate sa sustina pur si simplu in instanta ca divortul este solicitat de ambii soti, de comun acord.
in acest sens, trebuia ca si dvs sa semnati cererea de divort.
ijn cazul in care divortul este solicitat prin acord comun al sotilor, instanta la primul termen ii va intreba daca isi sustin cererea si le va acorda un termen de 2 luni de impacare. dupa acest termen, daca partile insista in cererea lor, se va pronunta divortul .
daca cererea de divort a fost introdusa de sotie chiar daca dvs nu doriti sa divortati , veti primi citatie la domiciliu.
daca doriti ca procesul de divort sa se suspende este suficient ca sotia sa nu se prezinte la termen si procesul se va suspenda, pt ca este obligatorie prezenta reclamantului in cadrul procesului de divort.
daca dansa se prezinta totusi, va prezentati si dvs si sustineti ca nu doriti sa divortati si cereti un termen mai mare pt a avea timp sa mai discutati cu sotia in ceea ce priveste problemele de cuplu.
daca sotia a cerut si incredintarea minorei , se va cita si autoritatea tutelara si at procesul va dura mai mult .
Daca dvs. nu sunteti de acord cu divortul aratati acest lucru in fata instantei, sustinind totodata ca nu sunt motive de divort. Daca reclamantul nu se prezinta in instanta la primul termen de judecata si se prezinta doar paratul, cererea se res[inge ca nesustinuta ( art. 616 Cod de porcedura civila). De asemenea, actiunea de divort se stinge prin impacarea partilor, asa ca dvs. aveti posibilitatea sa solicitati instantei un termen mai lung, in acest scop, aratind ca exista sanse de a va impaca , ca sotia a actinat sub impulsul unei conjuncturi, care in realitate nu are legartura cu casnicia. Pe de alta parte daca dvs. va opuneti divortului ( deci nu sunteti de acord nici cu desfacerea casatoriei prin acord, sau din culpa comuna) atunci reclamanta ( sotia ) ar trebui sa faca dovezi in sustinerea cererii de divort din culpa exclusiva ( martori, sau alte mijloace de proba)
Cerere de divort
atac2211
Buna ziua. Imi poate spune cineva cu aproximatie, din momentul depunerii cererii de divort pana in momentul in care sotia primeste instiintarea sau citatia cam ... (vezi toată discuția)