avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din culpa comuna

Buna ziua,

Am rugamintea daca se poate sa imi raspunda cineva la intrebarile pe care le am in legatura cu situatia de mai jos.

In fapt, m-am casatorit acum 6 ani, timp in care relatia dintre noi nu a mers. Acum o luna m-am hotarat sa pun capat acestei casnicii. I-am spus sotului ca vreau sa dam divort si ca vreau sa fie de comun acord ca sa simplificam lucrurile. Mi-a spus ca nu este de acord si astfel am depus cerere de divort din culpa comuna.
Anul trecut am facut un credit imobiliar si am cumparat un apartament.
Eu nu am nici o pretentia asupra bunurilor comune, urmand ca la primul termen sa prezint instantei o tranzactie prin care ii cedez totul lui, dar sa se oblige sa achite creditul.
Mi-a transmis ca nu este de acord cu tranzactia si ca nu o va semna si nu se va prezenta la primul termen.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca el nu se prezinta la primul termen, judecatorul ma poate audia pe mine si martorul pe care eu il voi aduce? Este necesara prezenta lui?
2. Eu nu doresc sa ma prezint la urmatoarele termene si vreau ca avocatul sa ma reprezinte in continuare. Este posibil acest lucru? Mentionez ca eu sunt reclamanta. Care ar fi exceptiile pentru care s-ar putea aplica acest lucru?
3. Ce se intampla daca el continua sa nu se prezinte? Divortul se poate pronunta? Dupa cate termene?
4. Daca el nu vrea sa semneze tranzactia pe care eu o voi depune la dosar, ce se va intampla? Pentru vanzarea casei se poate ca avocatul sa prezinte o procura prin care eu sunt de acord sa vanda casa conform tranzactiei?

Daca se poate sa imi raspunda cineva la intrebari, multumesc !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:15, 12 Septembrie 2007
corina_bucuresti a scris:

Buna ziua,

Am rugamintea daca se poate sa imi raspunda cineva la intrebarile pe care le am in legatura cu situatia de mai jos.

si vreau ca avocatul sa ma reprezinte in continuare.


Aveti deja un avocat si nu cunoasteti raspunsurile la aceste intrebari??

Pai, pe asta de ce-l platiti? Da bine in decor?
Deocamdata nu am avocat, tot ce am inaintat instantei a fost facut cu ajutorul unui jurist, dar intentionez ca pana in momentul primului termen sa angajez si avocat.
Motivul pentru care am formulat acele intrebari este ca doresc sa aflu mai multe pareri.
Daca aveti amabilitatea sa ma ajutati cu raspunsuri la intrebarile mele, va sunt profund recunoscatoare.
Sotul parat poate sa nu se prezinte. E treaba lui...divortul se poate pronunta si daca lipseste. Dvs propuneti si administrati probele pe care le considerati necesare (apropo! pot fi audiati doar martorii, dvs. NU).
Insa dvs.,reclamant, trebuie sa va prezentati, altfel cererea se respinge ca nesustinuta. Avocatul va poate asista, dar nu va poate reprezenta (in lipsa dvs) decat in anumite conditii (boala grava, arest, etc).

Daca sotul nu vine sa semneze tranzactia, nu aveti ce face cu ea. Eu as cere disjungerea cererii de partaj de cea de divort. De cele mai multe ori, dupa ce se vad divortati, sotii (care acum, ca si al dvs. au o pozitie de refuz) cad mai repede la o intelegere cu privire la partaj. Pe de alta parte, daca se disjunge dosarul de partaj, in acest dosar nu mai este obligatorie prezenta dvs., fiind suficient sa se prezinte avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort florin iulian florin iulian Va rog sa-mi dati niste informatii cu privire la un proces de divort ce se va judeca in aceasta luna. Se cere desfacerea casatoriei de catre unul dintre ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)
Divort rapid posibil? dorin_bi dorin_bi Buna ziua Pe scurt situatia este urmatoarea: - reclamanta doreste divortul din culpa comuna, incredintarea minorului, pastrarea numelui si 50% din ... (vezi toată discuția)