eu nu sant in tara,ier sotia a intentat divort.avem 2 copii si drept sa va spun nu e un motiv anume ptr divort.nici nu prea sant de acord cu asta.fiecare avem greselile noastre...in cazul in care nu pot ajunge la infatisare se poate acorda divortul?adica fara semnatura mea...noi ii zicem nepotrivire de caracter...insa sant 2 copii la mijloc.cu ea nu pot discuta .face tot ce-i zic parintii.banuiesc ca trebuie un motiv mai serios ptr a divorta,nu?
buna ziua!
dc doamna demonstreaza ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate, da va putea obtine divortul.
nu va cere nimeni sa fiti de acord cu asta.
da, instanta judeca actiunea de divort si in lipsa paratului, sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat in tara care sa va reprezintele interesele, eventual sa formuleze intampinare prin care sa prezinte instantei pozitia dvs. Puteti solicita si dvs. incredintarea minorilor, daca doriti , bineinteles si este si interesul minorilor. Avocatul va poate formula chiar si cerere reconventionala.
buna ziua!
daca intelegeti sa formulati cerere reconventionala, adica cereti si dvs desfacerea casatoriei din motive imputabile sotiei, atunci veti capata si dvs calitatea de reclamant si va trebui sa va prezentati la termene, sau sa dati cuiva o procura speciala autentica in acest sens.
prezenta paratului in cadrul procesului de divort nu este obligatorie . astfel incat, puteti sa nu va prezentati , iar judecata se va face in lipsa dvs.
daca insa doriti sa va aparati si eventual sa solicitati incredintarea copiilor, puteti formula cerere reconventionala. dar aceasta inseamna sa va prezentati la termenele de judecata .
nu este obligatorie prezenta dvs. doar daca aveti de exemplu, resedinta in strainatate . in acest caz, puteti angaja un avocat sa va reprezinte si sa va apere interesele in fata instantei .
consultati un avocat .
Am nevoie de un sfat
dolores
Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)