avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... neprezentare sau...amanare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

neprezentare sau...amanare

ce se poate intampla daca nu ma prezint la procesul de incredintare minor la primul termen?
cum as putea face sa nu ma prezint legal?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ursu1 , utilizator 12:47, 5 Februarie 2010
Dvs ce calitate aveti in dosar....reclamant sau parat?
Daca nu doriti sa va prezentati puteti depune o cerere de amanare....
In principiu, nu se poate intampla nimic, mai ales ca astfel de procese nu se judeca intr-un termen.Legal, puteti face o cere de amanare pentru a va angaja un aparator(avocat), sau puteti solicita amanarea cauzei daca sunteti bolnav sau nu va aflati in localitate din motive obiective, dar trebuie sa faceti dovada lipsei, in aceste cazuri. Revin - daca nu va prezentati pur si simplu la primul termen de judecata nu vi se intampla nimic, pur si simplu veti fi citat pentru urmatorul termen. Cel mult nu vi se va mai primi o eventuala intampinare formulata de dvs.pentru un alt termen.
Ca instanta sa se pronunte trebuie sa fie consemnata lipsa nejustificata la 2 termene consecutive
Puteti solicita instantei sa dispuna amanarea judecatii si comunicarea termenului dispus
Solicitati cu cerere scrisa,la care adaugati si acte justificative,acordarea unui termen pentru imposibilitate de prezentare.
Avand in vedere ca lipsa dvs.la proces ar putea sa va prejudicieze serios interesele,este bine sa va prezentati sau sa angajati un avocat care sa va reprezinte in lipsa.
va voi explica un pic...
am cerut pensie alimentara, el a facut cerere reconventionala de incredintare minor la al 4-lea termen.intrebarea este ce se va intampla daca eu nu ma prezint la primul termen al cererii lui?

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)
Se poate acorda divortul cand eu nu pot fi prezent la proces? tmihai2010 tmihai2010 eu nu sant in tara,ier sotia a intentat divort.avem 2 copii si drept sa va spun nu e un motiv anume ptr divort.nici nu prea sant de acord cu asta.fiecare avem ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor! urgent! florentinaaflorea florentinaaflorea sunt in divort cu a doua mea sotie,cu care am un copil de 5 ani..mentionez ca mai am un copil dintr-o casatorie anterioara caruia ii platesc pensie ... (vezi toată discuția)