Daca am lucrat pana anul trecut legal 25 ani ,am cartea de munca acasa , acum 3 luni m-am angajat legal , cine imi trece datele din cartea de munca in REVISAL , sau cand ies la pensie duc cartea de munca pentru calculul pensiei ?
de la 01.01.2011 dovada vechimii se face prin intermediul unor adeverinte de vechime eliberate de angajator, de obicei, la incheierea raporturilor de munca.
Angajatorul actual are obligatia inscrierii inregistrarilor in Revisal
Referitor la pensie, datele din cartea de munca au fost scanate pentru perioade lucrate pana la data de 31.12.2010, Incepand cu 1 ianuarie 2011, vechimea in munca se dovedeste cu adeverinta eliberata de angajator.
Adeverinta care atesta vechimea in munca se elibereaza ori de cate ori salariatul o solicita, in timpul executarii contractului individual de munca sau dupa incetarea acestuia
teoretic, daca datele au fost scanate de Casa de Pensii atunci ar trebui sa aveti 2 stampile in cartea de munca (abrogat si procesat). Daca nu aveti aceste stampile inseamna ca ar trebuie sa depuneti cartea de munca la Casa de pensii in vederea scanarii