avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare ptr auto EURO 5 ce a mai fost ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare ptr auto EURO 5 ce a mai fost inmatriculat in RO

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:Auto Skoda Octavia fabricat 2010, Euro 5 cumparat in 2010 in Romania ca auto nou de proprietar roman, vanduta apoi altui proprietar roman care apoi o exporta in Germania.Eu cumpar masina in Germania, o inmatriculez acolo absolut fara nici o problema pe numele meu pentru ca am locuit acolo, acum dupa 5 luni de la cumparerea din Germania ma intorc cu masina in tara si doresc sa-mi inmatriculez masina pe Romania.Intreprind toti pasii pana la inscriere, iar la Directia de Permise Pipera mi se spune ca eu trebuie sa achit taxa de poluare.Intrebare, daca aceasta masina este a 3 a oara cand se inmatriculeaza pe teritoriul Romaniei, a fost cumparata initial in RO ca auto nou de ce trebuie sa platesc eu aceasta taxa de poluare???Sunt plimbata de la un ghiseu la altul si trimisa la Administratia Fin. de unde locuiesc sa obtin eu certificat ca s-a platit taxa de poluare de vechii proprietari!!!#-o. De acolo bineinteles ca nu mi se poate da mie nimic pentru ca eu nu am datele decat de la ultimul proprietar, cel de la care am cumparat-o in Germania si nici pentru el nu pot primi nimic pentru ca....si-a radiat masina si nu mai are nici o legatura cu acest automobil....e strigator la cer de o saptamana zi de zi bat drumurile degeaba, achitand doar taxe si nerezolvand nimic!! Va rog din suflet ajutati-ma cu un raspuns.Mai trebuie sa achit eu aceasta taxa sau nu?Am citit acea lege referitoare la taxa de poluare,unde am vazut ca scrie foarte clar ca aceasta lege se achita o singura data la prima inmatricularepe teritoriul Romaniei, insa aceasta masina acum se inscrie a treia oara pe teritoriul Romaniei!!!
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maria17 , utilizator 18:28, 22 Septembrie 2011
Solicitati Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, in scris, inmatricularea auto., fara achitarea taxei, cu depunere de documente justificative (achitarea taxei initiale). Daca primiti raspuns negativ trebuie sa fomrulati plangere pentru abuz, intrucat se asimileaza refuzului nejustificat de a solutiona o cerere conform Lg, 554/2004.
Problema este ca eu nu am dovada platirii acestei taxe de poluare de catre fostii proprietari romani (cei 2 anteriori mie ), iar de la la Serviciul Public Comunitar Regim Permise mi se spune sa ei nu pot verifica in sistem daca aceasta taxa a fost platita sau nu....de aceea m-au trimis pe mine la Administratia Financiara de unde apartin sa obtin acest certificat, iar de acolo, de la Administratie, mi s-a spus ca nu mi se poate da asa ceva pentru ca nu am datele primilor 2 proprietari romani ci numai datele celui de al treilea proprietar din Germania de unde am si cumparat eu masina...Pe de alta parte cand am solicitat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise sa mi se dea datele celor 2 fosti proprietari mi s-a spus ca nu se poate sa am acces la aceste date deoarece sunt CONFIDENTIALE aceste date!... deci sunt legata de maini si de picioareX-(
Intrebarea este daca masina a fost deja inmatriculata pe teritoriul Romaniei de 2 ori de ce trebuie eu acum sa mai platesc acesta taxa de poluare care este valabila numai pentru masini care se inmatriculeaza PRIMA OARA pe teritoriul Romaniei??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina adusa din germania - taxa prima inmatriculare zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor, In sfarsit am reusit sa-mi schimb vechitura de masina, cumparand una mai acceptabila din Germania. Am introdus masina in tara cu numere ... (vezi toată discuția)
Taxa auto Dragos1983 Dragos1983 Buna ziua. Am cumparat un Audi din 2002(masina) care a fost inmatriculata in 2004 in Tara. Pot da statul in judecata pentru a NU plati taxa de poluare? In 2004 ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto dinuv dinuv va salut.am o intrebare legata de noua taxa auto,aplicabila din 2013.daca eu cumpar anul acesta(2012)o masina din germania,fabricata in 2002 de ex.,si o ... (vezi toată discuția)