avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina adusa din Germania - taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina adusa din Germania - taxa prima inmatriculare

Buna tuturor,

In sfarsit am reusit sa-mi schimb vechitura de masina, cumparand una mai acceptabila din Germania. Am introdus masina in tara cu numere provizorii nemtesti.
Nu am de gand sa platesc o taxa de PRIMA inmatriculare pentru care altcineva a mai platit odata in UE.
Am inteles ca trebuie sa ma duc la Administratia financiara sa-mi calculeze si sa emita o decizie de impunere. Aceasta trebuie s-o contest in instanta..sau trebuie sa achit taxa si sa cer recuperarea ei?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,

Cel mai recent răspuns: ContSters157775 , utilizator 17:48, 23 Iulie 2010
da sunt doua cazuri in tara castigate
nu inseamna neaparat ca veti castiga dar sunt sanse
In primul rand multumesc Iulyian...dar are rost sa platesc taxa sau sa contest efectiv decizia de impunere? ..am inteles ca s-a emis ceva OUG prin care nu mai pot recupera decat daca am achitat taxa inainte de 28 feb 2010..
1. puteti cere in instanta obligarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor sa procedeze la inmatricularea autoturismului fara plata taxei de poluare. Au fost litigii in care s-a admis cererea.Dar aveti la dispozitie posibilitatea de a inmatricula masina provizoriu pe maxim 3 luni dupa care va pierdeti dreptul de inmatriculare provizorie iar procesul dureaza cu siguranta mai mult de 3 luni.
sau
2.platiti taxa de poluare pentru a inmatricula masina si a o folosi pe perioada procesului si solicitati instantei sa oblige Administratia Finantelor Publice la restituirea sumelor incasate cu titlu de taxa de poluare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare ptr auto euro 5 ce a mai fost inmatriculat in ro maria17 maria17 Buna ziua, Am urmatoarea speta:Auto Skoda Octavia fabricat 2010, Euro 5 cumparat in 2010 in Romania ca auto nou de proprietar roman, vanduta apoi altui ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare 2008 si taxa poluare 2010 Giorgiana1986 Giorgiana1986 Buna, in 2008 in oct-noi am inmatriculat un vento din 94 platind taxa de poluare de 1000 de lei si RAR-ul aproximativ 300 de lei. La un vento identic, pe care ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)