In sfarsit am reusit sa-mi schimb vechitura de masina, cumparand una mai acceptabila din Germania. Am introdus masina in tara cu numere provizorii nemtesti.
Nu am de gand sa platesc o taxa de PRIMA inmatriculare pentru care altcineva a mai platit odata in UE.
Am inteles ca trebuie sa ma duc la Administratia financiara sa-mi calculeze si sa emita o decizie de impunere. Aceasta trebuie s-o contest in instanta..sau trebuie sa achit taxa si sa cer recuperarea ei?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
In primul rand multumesc Iulyian...dar are rost sa platesc taxa sau sa contest efectiv decizia de impunere? ..am inteles ca s-a emis ceva OUG prin care nu mai pot recupera decat daca am achitat taxa inainte de 28 feb 2010..
1. puteti cere in instanta obligarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor sa procedeze la inmatricularea autoturismului fara plata taxei de poluare. Au fost litigii in care s-a admis cererea.Dar aveti la dispozitie posibilitatea de a inmatricula masina provizoriu pe maxim 3 luni dupa care va pierdeti dreptul de inmatriculare provizorie iar procesul dureaza cu siguranta mai mult de 3 luni.
sau
2.platiti taxa de poluare pentru a inmatricula masina si a o folosi pe perioada procesului si solicitati instantei sa oblige Administratia Finantelor Publice la restituirea sumelor incasate cu titlu de taxa de poluare