avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale este legal ca pt o amenda pe care o are o persoana ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

este legal ca pt o amenda pe care o are o persoana luata in spatiu sa platesc eu?

buna ziua!am luat pe un nepot in spatiu,pt a avea si el buletin.spre surprinderea mea atunci cand am mers la primarie sa cer o adeverinta pt o masina,mi s-a cerut sa platesc o amenda pe care o avea nepotul meu si pe care nu o platise.mentionez faptul ca sunt un cetatean care isi plateste tot la zi nu am nici o restanta la impozit,etc,etc,nu platesc amenda nepotului,nu primesc adev.ma intreb,este abuz de putere sau exista o lege care sustine asa ceva.ast raspuns.ms:(
Cel mai recent răspuns: roxypoxy , utilizator 17:59, 25 Septembrie 2011
cerinta celor de la fisc este ilegala - amenzile sunt personale si nici o alta persoana nu poate fi obligata sa le achite in locul contravenientului indiferent de domiciliul acestuia.

amenintati cu plingeri penale ptr abuz in serviciu si faceti o reclamatie scrisa.
Toate persoanele care figureaza cu domciliul la dvs. primesc amenzile acolo si se inregistreazaca atare la taxe si impozite.Asa procedeaza cei de acolo, cetatenii nu-si pot achita nici impozitul pana nu se achita amenzile . Cereti-i nepotului sa o achite, ori o achitati dvs., urnand apoi a va recupera de la el banii, amiabil sau in instanta.
Sanctiunile au caracter strict personal,neputand fi nimeni obligat la plata acestora in afara contravenientului.Obiceiul celor de la directia de impozite si taxe este ilegal,ca sa nu mai vorbim de faptul ca priveaza bugetul local de incasarea unor impozite si taxe care,in majoritatea cazurilor,au un cuantum mult mai ridicat decat contravaloarea amenzii.
Este interzisa conditionarea eliberarii unui act de plata unor datorii.
Potrivit celor precizate de @legally_aid ne-am putea afla in situatia absurda ca,in cazul decesului unei persoane avand o amenda neachitata,sa fie obligata administratia cimitirului la plata acesteia !
Interesanta teorie aveti.spun asta pt utilizatorul legally_aid.Daca va rog frumos,fiind atat de documentat,ati putea sa imi dati si legea care spune asta,ca mi se pare tare nedrept k eu k un cetatean corect cu taxele platite la zi,ba mai mult contribuind din plin la bugetul local prin plata de impozite la masini scumpe pe care le detin,vrand sa fac un bn pt o pers care practic nu avea domiciliu,da fiu obligat sa platesc datoriile altora,zic k asa ceva se intampla doar la noi si mi se pare un abuz in serviciu.astept sa imi spuneti unde spune in lege k tare sunt curioasa sa o vad si pe asta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
roxypoxy, utilizator
Dar nu am spus, prieteni, ca este legal.Am confirmat doar faptul ca este o practica a celor de la taxe si impozite, de care m-am izbit eu insami.Probabil , sau cert ca este ilegal, dar cine stie prin ce metoda au reusit ca aceasta practica sa devina una perpetua si, culmea, sa nu se gaseasca nimeni sa se planga.

Parerea mea este sa incercati dvs. insiva sa va plangeti superiorilor persoanei care a refuzat eliberarea adeverintei.Si daca vi se va respinge, ea trebuie sa fie motivata.Si sa ne spuneti apoi si noua conform carui articol de lege apartine aceasta uzanta, in caz ca exista . :)

Alte discuții în legătură

Act de identitate, impozite restante rauh_antoniu rauh_antoniu buna,e normal sa nu imi pot schimba actul de identitate expirat dak parintii mei au restante la impozitul pe apartament? (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu pt buletin crs44den crs44den buna ziua. vreau sa intreb si eu ceva in legatura cu luarea in spatiu a unei persoane pt obtinerea unui buletin. sunt proprietarul unui apartament , si tocmai ... (vezi toată discuția)