avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate, impozite restante
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate, impozite restante

buna,e normal sa nu imi pot schimba actul de identitate expirat dak parintii mei au restante la impozitul pe apartament?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:08, 24 Septembrie 2014
Nu, nu e normal sa fiti conditionat de plata impozitelor la eliberarea cartii de identitate. E un abuz al primariilor in incercarea de a mari gradul de colectare.

Insistati la ghiseu, incercati sa mergeti la primar si daca nu gasiti intelegere niciunde spuneti la ghiseu ca ii veti reclama la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, ei coordoneaza serviciile de evidenta din tara. Numarul pentru sesizari si reclamatii este 021 /413 56 49.
va multumesc mult dar credeti-ma k am incercat tot felul de variante si tot asa a ramas.si acum eu din cauza asta imi pot pierde si locul de munca...nu stiu ce sa mai fac
Telefon la DEPABD si / sau un e-mail pe adresa depabd@mai.gov.ro, sunt singurii care va pot ajuta. Sunteti absolut indreptatit sa reclamati abuzul. Mai faceti un drum luni dimineata la ghiseu si spuneti-le ca daca nu va primesc actele sunati in clipa aia la DEPABD si le faceti si reclamatie scrisa, ma indoiesc ca de frica primarului vor risca sanctiuni de la Bucuresti.

Si va rog sa reveniti cu rezultatul si aici, se intampla destul de des astfel de situatii insa cine a fost ferm si-a rezolvat problema pentru ca este ilegal sa conditionezi eliberarea actului de identitate de plata impozitelor, amenzilor etc.
Multumesc.
dar oare daca-i las un mesaj primarului cu faptul ca o sa-i reclam,as avea ceva sanse de reusita?
Eu stiu cat de tare se considera primarul dumneavoastra...? :) In principiu da, daca ati formula ceva de genul

Domnule primar,

Va aduc la cunostinta ca functionarii Serviciului de Evidenta Persoanelor din subordinea dvs. mi-au refuzat preluarea actelor pentru eliberarea unei noi carti de identitate din cauza restantei inregistrate de parintii mei la plata impozitelor.

Acest refuz constituie o ilegalitate deoarece eliberarea cartilor de identitate nu poate fi conditionata de astfel de motive, va rog sa dispuneti de urgenta remedierea abuzului pentru ca sunt in pericol sa imi pierd locul de munca.

In caz contrar ma voi adresa Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date Bucuresti pentru a semnala situatia.
Va multumesc.

ar trebui sa inteleaga ca va cunoasteti drepturile.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta primarie carte de identitate vrinceanu mariana vrinceanu mariana Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Eu trebuia sa imi schimb buletinul de anul trecut.Nu pot sa il schim deoarece tatal meu nu are platit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta si adeverinta pentru cartea de identitate cpopescu01 cpopescu01 daca cineva are o datorie la impozit pe locuinta ,este legal sa nu poti plati taxa pentru eliberarea cartii de identitate daca ai acelasi domiciliu ????? (vezi toată discuția)
Impozit - eliberare carte de identitate rossem rossem buna ziua. am o intrebare... imi expira buletinul si cei de la evidenta populatiei imi cer o foaie de la primarie... cei de la primarie adica doamne bine sunt ... (vezi toată discuția)