avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insolventa neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insolventa neplata salariilor

firma la care a lucrat sotul meu este in insolventa si nu lea mai platit salarile de 11 luni si de aceea si'a bagat demisia cu art. 79 /8 codul muncii ,mai poate sa'si recupereze salariile restante? Multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 23 Septembrie 2011
desigur, luati legatura cu lichidatorul care a fost numit pentru firma respectiva sa va tina la curent!
Nu va lasati pe seama lichidatorului, nu va bazati pe faptul ca vorbiti cu el.
Depuneti la tribunal cerere in acest sens, apoi si la lichidator sa va inscrie in tabelul de creante.
MIXAM a scris:

Depuneti la tribunal cerere in acest sens, apoi si la lichidator sa va inscrie in tabelul de creante.

salariatii beneficiaza de o pozitie chirografara privilegiata, mai mult, inscrierea lor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.

deci trebuie sa ne adresam tribunalului ?
freeelis a scris:

MIXAM a scris:

salariatii beneficiaza de o pozitie chirografara privilegiata, mai mult, inscrierea lor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.

Privilegiati conform legii - DA
Neinscrisi in tabel - sunt si eu impreuna cu colegii mei pentru ca lichidatorul nu vrea si ultima gaselnita e ca nu stia ca sunt salariati, iar cea mai tare din afirmatiile din raport e ca nu ne recunoaste a fi creditori salariati.

Deci in conditiile mai sus descrise de mine e mai sigur sa faca cerere la tribunal pe care nu o timbreaza, poate da peste un judecator sindic care e mai destupat decat cel din dosarul nostru care a catadisit sa cerceteze cererile creditorilor salariati pentru a le clasifica si citez "sunt contestatii la tabelul preliminar de creante si le lespinge pentru ca SUNT TARDIV INTRODUSE.

Alte discuții în legătură

Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)
Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)
Am muncit fara sa fiu platit. ContSters281689 ContSters281689 Buna seara.am si eu o problema.am lucrat la echipa farul constanta,timp de doi ani,cu contract de munca,iar ultimele 6 luni nu am fost platit.intre timp nu ... (vezi toată discuția)