avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva

Care este procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva?

Dupa ce o firma declarata inactiva conform Ordinului ANAf nr 819/2008 mai trebuie sa depuna declaratii la administratiile fiscale?

O firma ce nu desfasoara activitate si a fost declarata inactiva poate fi amendata de catre AF pentru nedepunerea la termen a declaratiilor?

Cel mai recent răspuns: corina11 , utilizator 12:47, 4 Decembrie 2008
Adresati-va ONRC pentru reactivare.
Da, societatile inactive trebuie sa depuna declaratiile,dar numai la trimestru,nu lunar.
Da, AF poate sa va dea amenda pentru nedepunere.
Pentru reactivarea contribuabililor declarati inactivi potrivit Ordinului ANAF 819/2008 se aplica procedura prevazuta in anexa ordinului, la pct.3 -4:

ANEXÃ

PROCEDURA
privind declararea contribuabililor inactivi
3. Contribuabilii declarati inactivi se reactiveaza daca indeplinesc una dintre urmatoarele conditii:
- li s-a aprobat, la cerere, trecerea in regimul derogatoriu de declarare;
- si-au indeplinit toate obligatiile declarative.
4. Reactivarea contribuabililor declarati inactivi se face incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Listei contribuabililor reactivati.
Trebuie sa recunosc Ordinul ANAF 819/2008 este opera consilierilor juridici ai ANAF, altfel nu-mi explic de ce un ordin care se adreseaza administratorilor cu mici afaceri (adica majoritatea agentilor economici de tip SRL, AF, PF) si nu juristilor.

ex. "li s-a aprobat, la cerere, trecerea in regimul derogatoriu de declarare"

Probabil dupa Ordinul ANAF 819/2008 urmeaza sa apara Normele de aplicare.... care sa fie pe intelesul tuturor.

Personal nu am inteles de ce un agent economic declarat inactiv mai trebuie sa depuna declaratii, cu exceptia fie a bilantului anual pentru firmele care au desfasurat activitate fie doar declaratii anuale pentru cele care nu audesfasurat activitati economice de la infiintare.

Deci se naste fireasca intrebare ce se intelege prin INACTIV si ce intelege ANAF prin INACTIV?

Cineva spunea ca "traim in Romania..."
Da ,asa este ""Traim in Romania "" . Dupa ce suntem "storsi"" la maxim de taxe si impozite nu ni se acorda atentie, nu ni se dau informatii...Reprezint o societate declarata inactiva in M.O. 576 din august 2007, iar dupa controlul de rigoare de la ANAF am fost propusa ptr, activare in 2.07.2008. Vreau sa spun ca nici astazi 4.12.2008 nu am fost publicata in Monitorul Oficial ptr. a-mi desfasura activitatea. ESTE STRIGATOR LA CER in ce BATAIE DE JOC TRAIM. !!!!! Iar acum nu mai am nici o speranta ca se va mai intampla minunea in conditiile in care pe alesii nostri ii preocupa ...""CIOLANUL"".................................
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2008
corina11, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuabil inactiv vedea vedea Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu ordinul ANAF 819/2008 , privind declararea contribuabililor inactivi , daca nu depun la doua termene ... (vezi toată discuția)
Disolvare asociatie bianca27 bianca27 Buna seara, Exista posibilitatea ca o asociatie sa fie dizolvata de drept, ca urmare a nedepunerii bilantului timp de 2 ani? Am citit Ordonanta 26/2000, dar ... (vezi toată discuția)
Contribuabil inactiv Radu Culcea Radu Culcea Declararea contribuabililor inactivi(adica cine nu depune declaratiile de riguare la 2 termene consecutive) se face cu data publicarii in Monitorul Oficial al ... (vezi toată discuția)